E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3039
Lasīšanai: 2 minūtes

Interešu konflikta iespējamību izvērtē KNAB

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. oktobrī, 2013
Gatis Zēns

Lielvārdē pastāv privāts uzņēmums Mūžība, kur priekšniece un saimniece ir Pārsla Reihlere, bet Ogrē ir pašvaldības uzņēmums Ogres Svēte, kur priekšnieks ir Juris Reihlers (Pārslas Reihleres vīrs). Firma Mūžība, iebraucot Ogrē, pārtop par Ogres pašvaldības uzņēmumu Ogres Svēte! Vai tas skaitās interešu konflikts?

A
atbild:
24. oktobrī, 2013
Laura Platace
LV portāls

Likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 1.panta 5.punkts skaidro jēdzienu interešu konflikts. Tā ir situācija, kurā valsts amatpersonai, pildot valsts amatpersonas amata pienākumus, jāpieņem lēmums vai jāpiedalās lēmuma pieņemšanā, vai jāveic citas ar valsts amatpersonas amatu saistītas darbības, kas ietekmē vai var ietekmēt šīs valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses. No minētā izriet, ka šajā situācijā var izveidoties interešu konflikts, taču katrs gadījums ir jāvērtē individuāli, izsverot un analizējot konkrēto situāciju.

Interešu konflikta izvērtēšanu veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), ar saviem jautājumiem varat vērsties KNAB, kontakti ir pieejami: http://www.knab.gov.lv/lv/knab/contacts/

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 2 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas