E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30248
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Krievijas Federācijas pilsoņu uzturēšanās Latvijā pēc 2. septembra

J
jautā:
19. augustā, 2023
Sieva

Labdien! Jautājums par Krievijas Federācijas pilsoņiem, kuriem 2. septembrī anulēs pastāvīgās uzturēšanās atļaujas. Vai viņiem līdz 2. decembrim jāatstāj Latvija? Uz kurām valstīm viņi ir tiesīgi izbraukt? Tikai uz Krieviju no Latvijas teritorijas vai vēl uz kādām valstīm? Vai no 2. septembra viņi skaitīsies kādā statusā? Vai būs iespējams apmeklēt ģimenes ārstu? Paldies!

A
atbild:
30. augustā, 2023

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) informē, ka saskaņā ar Imigrācijas likuma pārejas noteikumu 58. punkta nosacījumiem pastāvīgās uzturēšanās atļauja, kas ir izsniegta saskaņā ar Imigrācijas likuma 24. panta pirmās daļas 8. punktu, ir derīga līdz 2023. gada 1. septembrim, ja ārzemnieks līdz minētajam datumam nav iesniedzis nepieciešamos dokumentus Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa Latvijas Republikā pieprasīšanai. Skatīt informāciju arī šeit.

Ārzemnieks pēc 2. septembra varēs apmeklēt ģimenes ārstu par maksu, jo viņa pastāvīgās uzturēšanās atļauja kļūs nederīga.

Ārzemniekam līdz 2023. gada 2. decembrim ir jāizceļo uz to valsti, kurā viņam ir tiesības uzturēties.

LV portāls papildus informē, ka Ministru kabinets š. g. 22. augustā uzdeva Iekšlietu ministrijai sagatavot grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredzētu Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem vēl divus gadus, kuru laikā nokārtot latviešu valodas pārbaudi, lai varētu legāli tupināt uzturēties Latvijā. Šādas izmaiņas gan nav stājušās spēkā. Tās jāapstiprina Saeimai, līdz kurai likuma grozījumu iniciatīva nav nonākusi.

PMLP septembrī izsūtīs vēstules tiem Krievijas pilsoņiem, kuri nebūs veikuši nekādas darbības, lai pagarinātu atļauju uzturēties Latvijā, aicinot viņus pamest valsti.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas