E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29721
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
2
2

Ja nozaudēts vidusskolas sekmju izraksts

J
jautā:
19. jūnijā, 2023
Agnese

Labdien! Esmu nozaudējusi vidējās izglītības sekmju izrakstu. Sekojot informācijai, ko atradu internetā, vērsos pie skolas, kur mācījos, ar lūgumu izsniegt man šī dokumenta dublikātu. No skolas lietvedes saņēmu atbildi, ka dublikātu varu saņemt tikai tad, ja “Latvijas Vēstnesī” ielikšu sludinājumu par vidējās izglītības atestāta anulēšanu. Vai tiešām, lai saņemtu sekmju izrakstu, man ir jāanulē atestāts, kurš nav nozaudēts?

A
atbild:
29. jūnijā, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Nozaudēta, nozagta, iznīcināta vai neatjaunojami bojāta vispārējās izglītības dokumenta oriģināla vietā personai izsniedz vispārējās izglītības dokumenta dublikātu. Dublikātu izsniegšana par vispārējās izglītības ieguvi noteikta Ministru kabineta noteikumu Nr. 274 “Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti” V. sadaļā “Vispārējās izglītības dokumenta dublikāta izsniegšana” (noteikumu 24.–31. punkts).

Vispārējās izglītības dokumenta dublikātu noformē izglītības iestāde saskaņā ar izsniegto izglītības dokumentu reģistrācijas grāmatā ierakstītajām ziņām. Ja izglītības iestāde ir likvidēta, tad izglītības dokumentu noformē tās tiesību pārņēmējs vai pašvaldības izglītības pārvalde.

Atestāta par vispārējo vidējo izglītību dublikāta izsniegšanas kārtība ir šāda:

  • persona, kurai nepieciešams vispārējās izglītības dokumenta dublikāts, iesniedz iesniegumu izglītības iestādē, kas vispārējās izglītības dokumentu ir izsniegusi;
  • persona, kurai nepieciešams vispārējās izglītības dokumenta dublikāts, nozaudēto, nozagto, iznīcināto vai neatjaunojami bojāto dokumentu izsludina par nederīgu oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” (par sludinājumu maksā iesniedzējs).

Lai saņemtu sekmju izraksta dublikātu, jāievēro tā pati kārtība. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas