E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29380
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Pašvaldībai nav jānodrošina vieta konkrētai dzīvesvietai tuvākajā skolā

J
jautā:
11. maijā, 2023
Anna

Labdien! Valmieras novada pašvaldība, izsludinot pieteikšanos 1. klasei, kā prioritāti noteica, ka brālis vai māsa jau mācās konkrētajā skolā. Pārējie bērni tiek uzņemti rindas kārtībā pēc iesnieguma reģistrācijas. Vai pašvaldībai kā prioritāti nevajadzēja noteikt arī skolas tuvumu kopā ar vecākiem deklarētajiem bērniem? Vai šajā situācijā netiek pārkāpts Izglītības likuma 17. panta 1. punkts, kurā ir noteikts: “Katras pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību un pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē.” Pašreizējā situācijā skola no mums atrodas 400 m attālumā, bet bērns ir jāved uz pilsētas otru galu.

A
atbild:
23. maijā, 2023

Pašvaldības pienākums atbilstoši Izglītības likuma 17. panta pirmajā daļā noteiktajam ir nodrošināt bērnam pirmsskolas izglītību un pamatizglītību tuvākajā izglītības iestādē, kura īsteno šādu izglītības programmu, nevis konkrētai dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē.

Vienlaikus Valmieras novada pašvaldība vērš uzmanību, ka Valmieras valstspilsēta nav sadalīta teritoriālās vienībās,  kurām būtu piesaistītas konkrētas Valmieras valstspilsētā esošās pašvaldības dibinātās izglītības iestādes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas