E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28251
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Antisanitāri apstākļi dzīvoklī

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2023
dzintra

Mana draudzene ir patoloģiska atkritumu vācēja, viņas dzīvoklī viss līdz griestiem ir sakrauts ar rajona gružu kastu saturu. Dzīvoklī tiek turētas četras vārnas un divi baloži, kuri tur ir radījuši ārprātīgu netīrību. Nevienu dzīvoklī nelaiž, komunālo parādu nav. Kaimiņi neko par to nezina, kaut arī dzīvoklī ir antisanitāri apstākļi. Man bija iespēja to piefiksēt. Kā rīkoties, lai dzīvokli attīrītu, un uz kāda pamatojuma var piesaistīt namu pārvaldi, lai izmainītu šo situāciju?

A
atbild:
10. janvārī, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Veselības inspekcija norāda, ka kaimiņiem vispirms būtu jāvēršas pie nama pārvaldnieka. Kopīgi ar mājas pārvaldnieku, sociālo dienestu kaimiņiem būtu jānoskaidro iespējamie dzīvokļa iemītnieces radinieki, kuri varētu sniegt atbalstu situācijas uzlabošanai.

Ja nama pārvaldnieks neiesaistās problēmas risināšanā un atsevišķā dzīvokļa radītās neatbilstības vispārpieņemtajiem sanitārajiem apstākļiem ietekmē pārējos nama iedzīvotājus, inspekcija aicina vērsties ar iesniegumu Veselības inspekcijā.

Savukārt Rīgas dome iesaka par dzīvnieku turēšanas prasību pārkāpumiem ziņot pašvaldības policijai vai Pārtikas un veterinārajam dienestam, jo nevienu dzīvnieku nedrīkst turēt antisanitāros apstākļos, kas var apdraudēt dzīvnieka veselību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas