E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27488
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
2
1
2

Kā tiek organizēta vakcinācija senioriem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2022
Arnis

Kā 2022./2023. gada sezonā tiek organizēta senioru vecumā 65+ vakcinācija pret gripu?

A
atbild:
17. oktobrī, 2022
Olga Lauva
juriste

Sākoties rudens sezonai, vakcinācija pret gripu un Covid-19 tiek veikta ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos. Ārstniecības iestādes un ģimenes ārsti jau veikuši pasūtījumus un saņēmuši gan sezonālās gripas, gan pielāgotās Covid-19 vakcīnas.

Kā informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), speciālisti aicina iedzīvotājus neatlikt vakcināciju pret gripu un Covid-19, jo vakcinācija joprojām ir efektīvākais veids, kā sevi pasargāt no saslimšanas ar gripu un samazināt smagu Covid-19 slimības, hospitalizācijas un nāves risku.

Vakcinēties pret gripu ir ieteicams ikvienam, īpaši tiem, kuriem plānots saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, piemēram, plānveida operāciju vai ārstēšanos stacionārā ārstniecības iestādē. Vēlams to darīt rudenī, kad gripas epidēmija vēl nav sākusies. Šogad valsts apmaksātas vakcīnas pret gripu ārstniecības iestādēs, vakcinācijas kabinetos vai pie ģimenes ārsta var saņemt iedzīvotāji, kuri pieder noteiktām grupām, tostarp personas vecumā no 65 gadiem.

2022./2023. gada sezonā 100% valsts apmaksātu vakcināciju pret gripu var saņemt personas vecumā no 65 gadiem. Par vakcinācijas veikšanas iespējām aicinām interesēties sava ģimenes ārsta praksē.

Vairāk informācijas var iegūt Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 296 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas