E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2719
Lasīšanai: 2 minūtes

Augstskolas diploma pielīdzināšana

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. augustā, 2013
Irēna

Esmu beigusi RTU kā inženieris-tehnologs (ķīmijas fakultāte, m. g. 1995-2000). Vai man ir iespēja pielīdzināt savu izglītību maģistra grādam?

A
atbild:
14. augustā, 2013
Artis Ostups
LV portāls

Jā, Jums ir iespēja pielīdzināt savu izglītību maģistra grādam.

Ministru kabineta noteikumi Nr.142 „Grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšanas kārtība” dod tiesības augstākās izglītības kvalifikāciju, kas piešķirta par vismaz piecus gadus ilgām pilna laika studijām vai par šai programmai atbilstošām nepilna laika studijām, pārdefinēt kā maģistra grādu.

Lai diplomu pielīdzinātu, ar iesniegumu jāvēršas Akadēmiskās informācijas centrā (AIC), uzrādot diploma un sekmju izraksta oriģinālu.

Pielīdzinot iepriekš iegūto izglītību, jaunu diplomu neizsniedz, bet tiek sagatavots lēmums, kas apliecina, ka augstākā izglītība konkrētajā jomā ir pielīdzināta maģistra grādam un 5.līmeņa profesionālajai kvalifikācijai. Lēmums būs kā pielikums esošajam izglītību apliecinošam dokumentam. Lēmumā ir ierakstīts pielīdzinātais grāds un kvalifikācijas līmenis.

Diploma pielīdzināšana nav obligāta. Bet to ieteicams darīt, ja ir kādas domstarpības ar darba devēju par akadēmisko grādu vai arī ja uzskatāt, ka pielīdzināšana paaugstina Jūsu konkurētspēju darba tirgū.

Vairāk par diplomu pielīdzināšanu lasiet pievienotajā rakstā „Augstākās izglītības diploms pielīdzināts, grāds iegūts, bet – kādā jomā?”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas