E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27130
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Izraidīšana no Latvijas Republikas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2022
Gunita

Labdien! Vai Latvijā dzīvojošu Krievijas Federācijas pilsoni var izraidīt no valsts (Latvijas Republikas), ja viņam šeit nepieder vismaz viens nekustamais īpašums?

A
atbild:
31. augustā, 2022

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē, ka saskaņā ar 2022. gada 7. aprīlī pieņemto likumu “Grozījumi Imigrācijas likumā” no 2022. gada 11. aprīļa tiek pārtraukta pirmreizējo termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas pilsoņiem. Vairāk par to var lasīt šeit.

Tas attiecas tikai uz pirmreizējo uzturēšanās atļauju.

Nekustamais īpašums neaizsargā personu no tā, ka to var izraidīt no valsts.

Patlaban Imigrācijas likuma grozījumi paredz plašākas iespējas atteikt izsniegt vai anulēt uzturēšanās atļaujas, ja ārzemnieks ir publiski slavinājis, noliedzis vai attaisnojis genocīdu, noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru, kara noziegumu, ir sniedzis būtisku finansiālu, materiālu, propagandisku, tehnoloģisku vai cita veida atbalstu personām vai valstīm, kas grauj vai apdraud demokrātisku valstu teritoriālo integritāti, suverenitāti un neatkarību vai konstitucionālo iekārtu, vai arī ārzemnieks pats ir veicis šādu darbību vai ir citādi rīkojies pretēji valsts drošības vai sabiedriskās kārtības un drošības interesēm.

Jāņem vērā, ka informācija par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas kārtību un nosacījumiem pagaidām mainās, tāpēc aktualitātēm varat sekot līdzi šeit un arī LV portālā, piemēram, šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas