E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2664
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kā saprast Komerclikuma 216.panta normu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. jūlijā, 2013
Ingus Rozenfelds

Labdien, sakiet lūdzu, vai Komerclikumā 216.p (2) ("Dalībnieku sapulces lēmumu ieraksta protokolā vai sastāda atsevišķa dokumenta veidā. Protokolu paraksta sapulces vadītājs, protokolētājs un vismaz viens sapulces ievēlēts dalībnieks – protokola pareizības apliecinātājs. Lēmumu paraksta sapulces vadītājs. Ja lēmums iesniedzams komercreģistra iestādei, tad lēmumu paraksta sapulces vadītājs un vismaz viens dalībnieks, kas ievēlēts par lēmuma pareizības apliecinātāju. Komercreģistra iestādei iesniedz protokola vai lēmuma oriģinālu vai atvasinājumu, kura pareizību apliecina tās pašas personas, kuras parakstīja oriģinālu") attiecas uz trim dažādām personām? Vai šī likuma pants atļauj sapulces vadītājam būt arī sabiedrības dalībniekam? Paldies.

A
atbild:
05. augustā, 2013
Estere Egle
juriskonsulte

Minētā norma neliedz par sapulces vadītāju būt kādam no sabiedrības dalībniekiem, taču saskaņā ar Komerclikuma 212.panta ceturto daļu SIA dalībnieku sapulci vada valdes priekšsēdētājs, ja dalībnieki neievēlē citu sapulces vadītāju. Līdz ar to sabiedrības dalībnieks var vadīt dalībnieku sapulci, ja dalībnieki ir viņu ievēlējuši par sapulces vadītāju.

Ņemot vērā minēto, Komerclikuma 216.panta otrā daļa nesatur imperatīvu uzstādījumu, ka sapulces vadītājam, protokolētājam un dalībniekam, kas apliecina protokola pareizību, ir jābūt trīs dažādām personām – tās var arī sakrist, ja dalībnieku sapulce tā ir lēmusi.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas