E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26537
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Atstāt uz otru mācību gadu tajā pašā klasē var vienu reizi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2022
Adriāna

Skolēns neapmeklē skolu, jau tika atstāts atkārtoti uz otru gadu tajā paša klasē. Turpina neapmeklēt skolu. Vai tiešām pēc likuma viņu var pārcelt nākamajā klasē, jo atkārtoti viņš var mācīties tikai divus gadus vienā un tajā pašā klasē?

A
atbild:
17. jūnijā, 2022
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Ministru kabineta noteikumu Nr. 11 “Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās un atskaitīti no tām, kā arī obligātās prasības izglītojamo pārcelšanai nākamajā klasē” 36. pants paredz: izdarot attiecīgu ierakstu liecībā un izglītojamo mācību sasniegumu kopsavilkuma žurnālā, izglītojamo vispārējās pamatizglītības programmā 1.–8. klasē ar vadītāja rīkojumu ir tiesības atstāt uz otru mācību gadu tajā pašā klasē vienu reizi. Vispārējās vidējās izglītības programmā izglītojamo uz otru gadu neatstāj.

Ja skolēnam ir ilgstoši neattaisnoti kavējumi, tad izglītības iestādei un pašvaldībai ir pienākums noskaidrot kavējumu iemeslus un risināt situāciju, ja nepieciešams, iesaistot sociālos darbiniekus. Detalizētāk tas noteikts Ministru kabineta noteikumos Nr. 89 “Kārtība, kādā izglītības iestāde informē izglītojamo vecākus, pašvaldības vai valsts iestādes, ja izglītojamais bez attaisnojoša iemesla neapmeklē izglītības iestādi”.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas