E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26250
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
2
1
2

Atbildība par patvaļīgu uzlīmju līmēšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. maijā, 2022
Gints

Krievijā ir ļoti populāra pilsoņu iniciatīva “StopHam”, šīs iniciatīvas laikā tiek skaidrots autovadītājiem, kas pārkāpj CSN, ka to darīt nevajag, un trakākajos gadījumos tiek uzlikta uzlīme uz vējstikla. Vai Latvijā personai, kura šādu uzlīmi atstāj uz stikla, ja pats stikls netiek bojāts un transportlīdzeklim netiek nodarīti bojājumi, var tikt piemērota administratīvā atbildība vai kriminālatbildība? Un kā ir ar video filmēšanu un šo video publicēšanu sociālajos tīklos: vai tiek šādi pārkāpts kāds GDPR vai kāds cits likums?

A
atbild:
10. augustā, 2022

Valsts policija norāda, ka šādos gadījumos, ja tiek aplīmēta sveša automašīna, notikušais var tikt skatīts Krimināllikuma ietvaros pēc panta par svešas mantas tīšu bojāšanu. Pat ja mašīnai nav radīti bojājumi, šādas darbības varētu tikt vērtētas kā huligānisms. Tajā pašā laikā katrs gadījums ir individuāls, tiek ņemta vērā iesaistīto personu motivācija u. tml. Tāpat persona, kas uzskata, ka šādu video publicēšana viņai ceļ neslavu, var vērsties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Redzot, ka kāds neatļautā vietā vai veidā novieto automašīnu, uz notikumu vietu iespējams izsaukt policiju, zvanot uz tālruņa numuru 110. Tāpat Rīgas Pašvaldības policijas mobilajā lietotnē ir iespēja nosūtīt fotogrāfiju ar pārkāpumu. Nekādā gadījumā nevajag censties pašiem pārmācīt citus autovadītājus.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas