E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26177
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par nodokļiem uzņēmumam bez ienākumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. maijā, 2022
Silvestrs

Labdien! Ja vēlos dibināt mazkapitāla SIA uzņēmumu, lai piedalītos Eiropas un valsts finansējuma konkursos, vai man līdz brīdim, kamēr es gūstu peļņu, ir jāmaksā nodokļi? Piemēram: man ir SIA, kurš 3, 6, 9, 12 mēnešus var stāvēt bez peļņas un ienākumiem. Vai man šajā brīdī ir jāmaksā kādi nodokļi, ja esmu tikai viens īpašnieks? Kā arī, ja es esmu viena mazkapitāla SIA īpašnieks, kamēr tas negūst peļņu, es arī varu būt darba ņēmējs citur. Kādi būs nodokļi, ja strādāju citā darbā un esmu sava SIA īpašnieks, kuram konkrētajā periodā nav peļņas un ienākumu. Paldies!

A
atbild:
06. maijā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

SIA ir saistošs likums “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”, Ministru kabineta noteikumi Nr. 677 “Uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma normu piemērošanas noteikumi”, Ministru kabineta noteikumi Nr. 93 “Noteikumi par uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā iekļaujamo informāciju”.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam līdz pēctaksācijas perioda (nākamais mēnesis pēc taksācijas perioda) 20. datumam. Obligāti ir iesniedzama deklarācija par pārskata gada pēdējo mēnesi. Par pārējiem pārskata gada mēnešiem deklarācija ir iesniedzama, ja nodokļu maksātājam veidojas ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekams objekts.

Ja par pārskata gadu aprēķinātā UIN summa ir mazāka nekā 50 eiro, nodokļa maksātājs pārskata gada pēdējā deklarācijā norāda budžetā maksājamā nodokļa starpību, kas kopā ar pārskata gadā aprēķināto nodokli veido 50 eiro. Šo normu nepiemēro pārskata gadā, kurā SIA reģistrēta.

Par nodokļu maksāšanas pienākumiem varat uzzināt Valsts ieņēmumu dienestā, tajā skaitā, izmantojot saziņas iespēju elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS), sadaļā “Sarakste ar VID”.

Savs bizness un uzņēmums neierobežo tiesības strādāt algotu darbu. Iedzīvotāju ienākuma nodokli (progrsīvās likmes) piemēro gada ienākumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas