E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2561
Lasīšanai: 2 minūtes

Zvans un cita ierīce saziņai

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūlijā, 2013
Arturs Strazdiņš

Labdien, lūdzu izskaidrojiet, kas ir MK noteikumos Nr.266 punktā 10.2. minētās citas sazināšanās ierīces: pie norobežotās teritorijas ieejas ierīko zvanu vai citu ierīci, kas rada iespēju sazināties ar teritorijas īpašnieku vai valdītāju.

A
atbild:
04. jūlijā, 2013
Zanda Lielbārde
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr.266 „Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” 10.punkts paredz, ka pilsētās un ciemos, ja suns atrodas ārpus telpām tā īpašnieka vai turētāja valdījumā vai turējumā esošajā teritorijā suņa īpašnieks vai turētājs nodrošina pilnīgu attiecīgās teritorijas norobežošanu no publiskai lietošanai paredzētās teritorijas, novēršot iespēju sunim izkļūt no tās (10.1.), kā arī pie norobežotās teritorijas ieejas ierīko zvanu vai citu ierīci, kas rada iespēju sazināties ar teritorijas īpašnieku vai valdītāju (10.2.).

Normatīvais akts sīkāk neskaidro, ko nozīmē „cita ierīce, kas rada iespēju sazināties”. Šajā gadījumā tas jāsecina no MK noteikumu konteksta. Ja viena no ierīcēm, kas minēta šajos MK noteikumos ir zvans, tad visticamāk alternatīva ir, piemēram, namrunis (domofons).

Jāņem vērā, ka dažkārt ir situācijas, kad iekļūšana norobežotā teritorijā ir ļoti svarīga, piemēram, ja izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Tātad nodrošināt iespēju sazināties ir paša teritorijas saimnieka interesēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas