E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25450
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai būs atbalsta 200 eiro studējošajam akadēmiskajā atvaļinājumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2022
Kristaps

Vēlos saņemt precizējumu par studentiem, kuriem ir tiesības saņemt pabalstu 50 eiro mēnesī (https://www.vsaa.gov.lv/lv/jaunums/informacija-par-50-eiro-atbalsta-izmaksu-par-bernu). Vai šo pabalstu var saņemt arī tāds students, kas šobrīd ar augstākās izglītības iestādi ir noslēdzis vienošanos par studiju pārtraukumu? (Noformēts tā saucamais akadēmiskais gads). Piemēram, students aktīvi mācījies līdz 2021. gada vasarai, tad noslēdzis vienošanos par pārtraukumu līdz 2022. gada vasarai ar tiesībām uzsākt studijas no tās vietas, kur palika.

A
atbild:
08. februārī, 2022
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Aiva Zīrāka, Pabalstu metodiskās vadības daļas vadītāja

Jauniešiem, kuri studē un ir vecumā līdz 23 gadiem (ieskaitot), tiesības uz atbalstu ir neatkarīgi no studiju formas, veida vai citiem apstākļiem. Ierobežojošs nosacījums ir tad, ja studentam Latvijā ir izsniegta termiņuzturēšanās atļauja. Tādā gadījumā atbalstu nepiešķir.

Proti, atbalstu studentam piešķir neatkarīgi no tā, vai jaunietis studē dienas nodaļā, neklātienē, attālināti. Tāpat neatkarīgi no tā, vai students strādā vai nestrādā, ir vai nav noslēgta laulība. Šo atbalstu piešķirs un izmaksās arī tad, ja laikā no 2022. gada 1. janvāra līdz 30. aprīlim students atrodas akadēmiskajā atvaļinājumā.

Atbalstu piešķir arī ārvalstī studējošam jaunietim. Tādā gadījumā nepieciešams iesniegt ārvalsts izglītības iestādes izziņu, kura satur informāciju, kas ļauj nepārprotami secināt, ka jaunietis dokumentā norādītajā laikposmā studē izglītības iestādē.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas