E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25432
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Ārkārtas situācijā uz sešiem mēnešiem pagarina invaliditātes grupu un atzinumu termiņu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2022
Sandra

Ja man 11.03.2022. beidzas invaliditātes termiņš, vai man tiks automātiski pagarināta invaliditāte uz 6 mēnešiem? Vai šobrīd savāktie dokumenti un nosūtījums uz VDEK būs derīgi iesniegšanai pēc tiem 6 mēnešiem? Vai tas ietekmēs invaliditātes piešķiršanas laiku, kad es iesniegšu dokumentus pēc 6 mēnešu pagarinājuma?

A
atbild:
07. februārī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Personām, kurām ārkārtējās situācijas laikā (no 11.10.2021. līdz tās atcelšanai) vai triju mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas beigsies iepriekš noteiktais invaliditātes termiņš un kuras nebūs iesniegušas dokumentus invaliditātes ekspertīzei, invaliditātes termiņš tiks automātiski pagarināts uz sešiem mēnešiem, saglabājot iepriekš noteikto invaliditātes grupu un pagarinot arī izsniegto atzinumu termiņus, ja tādi bijuši izsniegti, kā arī visas izrietošās sociālās garantijas (pensijas/pabalsti).

Personām, kurām ārkārtējās situācijas laikā (no 11.10.2021. līdz tās atcelšanai) vai triju mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas beigsies iepriekš noteiktais invaliditātes termiņš un kuras nebūs iesniegušas dokumentus invaliditātes ekspertīzei, arī līdz šim izsniegto atzinumu termiņi tiks automātiski pagarināti uz laiku līdz sešiem mēnešiem.

Šī un cita informācija par nosacījumiem ārkārtējās situācijas laikā ir izklāstīta Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas mājaslapā.

Pašreiz valstī ārkārtas situācija ir noteikta līdz šā gada 28. februārim.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas