E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25143
Lasīšanai: 2 minūtes

Aktualitātes bioloģiskajai saimniekošanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2022
Mārīte

Kādas ir aktualitātes bioloģiskajai saimniekošanai 2022. gadā? Vai pastāv ierobežojumi vienai bioloģiskajai saimniecībai iegādāties citas bioloģiskās saimniecības medu pārdošanai?

A
atbild:
13. janvārī, 2022

Par bioloģiskajās saimniecībās iegūtā medus pārdošanu jāsazinās ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un jāreģistrē savs uzņēmums saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 104 “Pārtikas uzņēmumu un reģistrācijas kārtība” 4. punkta prasībām.

Elektroniski parakstīts iesniegums par uzņēmuma reģistrēšanu, izmantojot minēto noteikumu  I pielikuma veidlapu vai veidlapu no PVD tīmekļvietnes, jānosūta uz pasts@pvd.gov.lv vai uard@pvd.gov.lv.

Parakstīts un apzīmogots pieteikums iesniedzams klātienē PVD pārvaldē, kuras pārraudzības teritorijā atrodas uzņēmums, vai arī nosūtāms pa pastu.

Aktualitātes: 2022. gada 1. janvārī spēkā ir stājusies Eiropas Parlamenta un Padomes Regula 2018/848 par bioloģisko ražošanu un bioloģisko produktu marķēšanu un ar ko atceļ Padomes Regulu (EK) Nr. 834/2007.

Pašlaik tiek izstrādāts Bioloģiskās lauksaimniecības likumprojekts un Ministru kabineta noteikumu projekts bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzībai un kontrolei, kas aizstās Ministru kabineta 2009. gada 26. maija noteikumus Nr. 485 “Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība”. Noteikumi Nr. 485 būs spēkā līdz likumprojekta un jauno noteikumu spēkā stāšanās dienai, ciktāl tie nav pretrunā ar regulu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas