E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24897
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Mājasdarbu saturam un apjomam ir jābūt samērīgam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2021
Zanda

Vai ir noteikts mājasdarbu apjoms 2. klasē? Šodien pildījām mājasdarbu dabaszinību stundā uz rītdienu vietnē uzdevumi.lv, kurā iekļauti 26 uzdevumi (gan teorija, testi, eksperimenti, vairāki video, tostarp 2 video no tavaklase.lv, katrs pa 20 min.). Lasīju tekstu bērnam priekšā, iekļautos video neskatījāmies. Šis mājasdarbs aizņēma 61 min. Vēl vietnē uzdevumi.lv uz rītdienu ir mājasdarbs matemātikā. Šis mājasdarbs aizņēma 16 min. Vai tas ir normāli, ka viens mājasdarbs aizņem vairāk nekā stundu, ņemot vērā, ka vecāks lasa priekšā?

A
atbild:
13. decembrī, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Normatīvajā regulējumā nav noteikta mājasdarbu uzdošanas un izpildes nepieciešamība, kā arī mājasdarbu apjoms. Tas atkarīgs no katras izglītības iestādes un mācību priekšmetu pedagogiem. Tomēr mājasdarbu saturam un apjomam ir jābūt jēgpilnam un samērīgam, sabalansētam ar mājasdarbu apjomu citos mācību priekšmetos, ievērojot bērnu vecumu, attīstību, noslodzi, kā arī tiesības uz atpūtu.

Ja vecākiem pamatoti šķiet, ka uzdoto mājasdarbu apjoms skolēnam rada pārslodzi, ir nesamērīgs, aicinām šo jautājumu pārrunāt ar klases audzinātāju un/vai mācību priekšmeta pedagogu. Ja problēmu atrisināt neizdodas, aicinām vērsties pie izglītības iestādes vadības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas