E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2453
Lasīšanai: 3 minūtes

Par profesionālās darbības kvalitātes 5.pakāpi

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2013
Sarmīte Buholce

Vai pēc 2012.gada 28.februāra MK noteikumiem Nr.142 "Grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšanas kārtība" 8.1.apakšpunkta man piešķirtais profesionālā maģistra grāds un piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija ir tas pats, kas profesionālās darbības kvalitātes 5.pakāpe?

A
atbild:
18. jūnijā, 2013
Zanda Lielbārde
LV portāls

Ja minat MK noteikumus Nr.142 "Grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšanas kārtība", visticamāk, Jūsu agrāk iegūtais augstskolas diploms ir pielīdzināts un piešķirts maģistra grāds un piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija. 

MK noteikumu 8.1.punkts noteic, ka kvalifikācijas, kuras piešķīra bijušās PSRS augstākās mācību iestādes par iegūtu augstāko izglītību, pamatojoties uz tiesisko regulējumu, kas bija spēkā līdz Latvijas Republikas Izglītības likumā ietvertā regulējuma par grādiem un kvalifikācijām spēkā stāšanās brīdim 1991.gada 1.jūlijā, ir pielīdzināmas akadēmiskajam maģistra grādam.

Ja bijušās PSRS augstākā mācību iestāde personai ir izsniegusi diplomu par iegūtu augstāko izglītību specialitātē, kas atbilst profesijai, kurai saskaņā ar šo profesiju regulējošajiem normatīvajiem aktiem ir paredzēta prasība pēc piektā līmeņa profesionālās kvalifikācijas, šā apakšpunkta pirmajā teikumā minētās kvalifikācijas pielīdzināmas profesionālajam maģistra grādam un piektā līmeņa profesionālajai kvalifikācijai. 

Lai sniegtu precīzu atbildi uz jautājumu, būtu nepieciešams zināt, kādā jomā iegūts maģistra grāds un piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija un par kādām profesionālās darbības kvalitātes pakāpēm Jūs interesējaties. Var vien minēt, vai Jūsu jautājums ir par pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas (PPDKN) pakāpēm. Ja tā, tad maģistra grāds un piektā līmeņa profesionālā kvalifikācija nav tas pats, kas pedagogu profesionālās darbības kvalitātes 5.pakāpe. Kvalitātes pakāpe ir pedagoga profesionālās darbības kvalitātes rādītājs, kas raksturo viņa profesionālās darbības līmeni. Pedagoga profesionalitāte paredz nepārtrauktu profesionālo attīstību visas karjeras laikā.

Tas nozīmē, ka attiecīgu profesionālās darbības kvalitātes pakāpi var iegūt vien tad, ja pedagoga darbība atbilsts noteiktai pakāpei izvirzītajiem kvalitātes kritērijiem. Ar tiem varat iepazīties šeit.

Ja pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas pakāpes tomēr nav attiecināmas uz Jūsu profesionālās darbības jomu, lūgums jautājumu precizēt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas