E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24051
Lasīšanai: 2 minūtes

Ierobežojumi amatu savienošanai pašvaldības domes deputātam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. augustā, 2021
Baiba

No š. g. 01.07. pieņemts likums par amata savienošanu deputātiem. Dobelē G. Kaminskis apvieno LPS vadītāja amatu ar Dobeles deputāta amatu. Vai tas ir likumīgi?

A
atbild:
08. septembrī, 2021
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs
Paula Vilsone, Stratēģiskās komunikācijas nodaļas priekšniece

Pašvaldības domes deputāts ir valsts amatpersona saskaņā ar likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” (IKNL) 4. panta pirmās daļas 15. punktu.

Visām valsts amatpersonām amata savienošanas kārtība noteikta IKNL. Atbilstoši IKNL 6. pantā noteiktajam valsts amatpersonai ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildi vai saimniecisko darbību individuālā komersanta statusā vai reģistrējoties Valsts ieņēmuma dienestā kā saimnieciskās darbības veicējam, ja IKNL vai citā normatīvajā aktā nav paredzēti valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumi.

Pašvaldības domes deputātam IKNL nav noteikti speciālie amata savienošanas ierobežojumi. Arī speciālie amata ierobežojumi, kas noteikti likuma “Par pašvaldībām” 38. pantā, nenosaka aizliegumu pašvaldības deputātam ieņemt amatu biedrībā. Pamatojoties uz iepriekšminēto, G. Kaminskim nav ierobežojuma savienot pašvaldības deputāta amatu ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža amatu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas