E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23975
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Civilajā aviācijā personālam izvirzāmās prasības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2021
Andris

Labdien! 17 gadu vecumā esmu saukts pie kriminālatbildības par mazāk smagu noziedzīgu nodarījumu, bet notiesājošo spriedumu tā arī nesaņēmu. Kriminālprocess tika izbeigts, nosacīti atbrīvojot no kriminālatbildības ar pārbaudes laiku uz 6 mēnešiem. Pārbaudes laiku esmu izturējis bez neviena administratīvā pārkāpuma un nozieguma, līdz ar to kriminālprocess tika izbeigts un prokurora lēmums stājies spēkā pilnā apjomā. Vai šobrīd man ir liegts strādāt civilajā aviācijā? Kļūt par pilotu, strādāt aviokompānijā un veidot tur karjeru? Jāpiebilst, ka no lēmuma stāšanās spēkā ir pagājuši 2 gadi. Paldies!

A
atbild:
06. septembrī, 2021
Olga Lauva
juriste

Šobrīd normatīvajos aktos, kas regulē civilās aviācijas jomu, nav lieguma personai, kas saukta pie kriminālatbildības, strādāt civilajā aviācijā.

Likums “Par aviāciju” 30. pants civilās aviācijas personālam izvirza šādas prasības: civilās aviācijas personālam ir jābūt speciāli sagatavotam ar tā funkciju pildīšanai atbilstošu kvalifikāciju un pieredzi, bet atsevišķu kategoriju civilās aviācijas personāla veselības stāvoklim jāatbilst noteiktām prasībām.

Civilās aviācijas personālam izvirzāmās prasības nosaka Ministru kabinets. Kārtību, kādā izsniedz civilās aviācijas gaisa kuģa lidojumu apkalpes locekļa apliecību, un prasības lidojumu apkalpes locekļa apliecības iegūšanai paredz 2018. gada 11. decembra Ministru kabineta noteikumi Nr. 762 “Civilās aviācijas gaisa kuģa lidojumu apkalpes locekļu sertificēšanas noteikumi”.

Tā kā šobrīd ir paredzētas izmaiņas normatīvajos aktos pretendentu prasībām, aicinātu jūs sazināties ar Civilās aviācijas aģentūras Juridiskā, aviācijas drošuma tiesiskās uzraudzības un nodrošinājuma daļu, lai detalizētāk pārrunātu šo jautājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas