E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23424
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Ieceļošana Latvijā no Vācijas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūnijā, 2021
Elizabete

Braucu no Vācijas, esmu vakcinēta, bet 15. diena pēc otrās potes būs trešajā dienā pēc ierašanās Latvijā. Vai varu pārtraukt pašizolāciju ar ceturto dienu, un vai šī informācija ir jānorāda covidpass.lv un par to jāinformē policija?

A
atbild:
07. jūlijā, 2021
Edīte Brikmane
LV portāls

Aicinām visus neskaidros jautājumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem konkrētajā situācijā uzreiz noskaidrot, zvanot uz informatīvajiem tālruņiem, kuru saraksts ir pieejams šeit: https://covid19.gov.lv/kontakti.

Atbilstoši spēkā esošajam regulējumam 7. jūlijā personām, kuras pēdējā pusgada laikā nav izslimojušas Covid-19 vai kuras vēl nav pabeigušas vakcinācijas kursu (vai kopš tā pabeigšanas nav apritējušas 14 dienas), ieceļojot Latvijā no zema riska valsts (Vācija ir to vidū), 72 stundu laikā pirms iekāpšanas pārvadātāja transportlīdzeklī ir jāveic Covid-19 tests, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, vai ne vēlāk kā pēdējo 24 stundu laikā ir jāveic SARS-CoV-2 antigēna tests, un tam ir jābūt negatīvam. Pašizolācija, ieceļojot Latvijā no zema riska valsts, nav jāievēro.

Drošības pasākumu kopums Covid-19 ierobežošanai ir noteikti Ministru kabineta noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”. Aktuālie nosacījumi ieceļošanai Latvijā ir apkopoti šo noteikumu V2 nodaļā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas