E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23311
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai kūpinātavu var ierīkot pie kaimiņa mājas sienas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. maijā, 2021
Zane

Labdien! Vai kaimiņš, kuram ir ēdināšanas bizness, drīkst patvaļīgi piecelt koka šķūni ar ierīkotu kūpinātavu tieši blakus manai dzīvojamai koka mājai, ja kaimiņa īpašums sākas tieši ar manas mājas sienu? Esmu satraukusies arī par ugunsdrošību, jo dzīvoju koka mājā. Dzīvojam Ventspilī.

A
atbild:
25. maijā, 2021
Ventspils pilsētas pašvaldība
Daiga Dzedone, pilsētas galvenā arhitekte

Tā kā nav norādīta konkrēta objekta atrašanās vieta, sniedzam vispārīgu informāciju. Jebkurai būvei, kas atrodas jebkurā zemesgabalā, ir jābūt legālai. Tas nozīmē – realizētai atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, atbilstoši izstrādātai un būvvaldē akceptētai būvniecības iecerei. Patvaļīga būvniecība nav pieļaujama.

Atbilstoši Ventspils pilsētas saistošo teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu I daļas 4.9. punkta (9) c) apakšpunktā noteiktajam “vienstāvīgas palīgēkas var būvēt ne tuvāk kā 1 m attālumā no kaimiņu zemesgabala robežas”.

Pamatojoties uz saistīto noteikumu I daļas 4.9. punkta (9) c) apakšpunktā noteikto, “palīgēkas var tikt izvietotas tuvāk par c) apakšpunktā noteikto attālumu vai uz robežas ar kaimiņa zemesgabalu, bloķējot ēkas vai veidojot kopēju pretuguns mūri uz zemesgabalu robežas, ja iecerei būvprojekta izstrādes laikā tiek saņemta kaimiņu nekustamā īpašuma īpašnieka, kura tiesības būvniecības ieceres realizācijas rezultātā var tikt skartas, rakstiska piekrišana un šāda apbūve nav pretrunā ar vispārpieņemtajiem pilsētas apbūves principiem”.

Jebkura veida būvniecība ir realizējama atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 500 “Ēku būvnoteikumi” (atkarībā no plānotās būves grupas).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas