E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23274
Lasīšanai: 2 minūtes

Persona, kas pārvietojas ar skrituļdēļi, ir gājējs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. maijā, 2021
Ģirts

Labdien! Vai persona, kura piedalās ceļu satiksmē, piemēram, uz skrituļdēļa, pēc nesenajām izmaiņām Ceļu satiksmes likumā un noteikumos, uzskatāma par gājēju ar sporta inventāru vai transportlīdzekļa vadītāju?

A
atbild:
12. oktobrī, 2021
Linda Ņikona
LV portāls

Ceļu satiksmes noteikumu (CSN) 8. punkts paredz, ka pārvietoties pa ietvi, gājēju ceļu, gājēju un velosipēdu ceļu, kopīgu gājēju un velosipēdu ceļu vai nomali, izmantojot skrituļslidas, skrituļdēļus u. tml. sporta vai atpūtas inventāru, atļauts, ja tas netraucē pārējos gājējus. Šķērsot brauktuvi ar minēto inventāru atļauts ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu.

Savukārt CSN 271.13. punktā noteikts, ka 413. zīme “Velosipēdu ceļš” apzīmē to, ka atļauts braukt tikai ar velosipēdiem un elektroskrejriteņiem, kā arī, ja zīme netiek lietota, lai apzīmētu velojoslu, atļauts pārvietoties gājējiem, izmantojot šo noteikumu 8. punktā minēto sporta vai atpūtas inventāru, ja netiek traucēta velosipēdu un elektroskrejriteņu braukšana.

Tādējādi secināms, ka atbilstoši CSN persona, kura pārvietojas, piemēram, ar skrituļdēļi, ir gājējs, kas izmanto sporta vai atpūtas inventāru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 221 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas