E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23180
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Vai par atpūtas kuģa vadīšanu reibumā tiek atņemtas visu kategoriju transportlīdzekļu vadīšanas tiesības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2021
Nils

Labdien! Pirms Administratīvās atbildības likuma stāšanās spēkā bija norma, kas noteica, ka par atpūtas kuģa vadīšanu alkohola reibumā tiek atņemtas ne tikai atpūtas kuģu vadīšanas tiesības, bet arī visu citu transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, kuras pārkāpumu izdarījušajai personai ir. Vai šī norma joprojām ir spēkā? Kurā normatīvajā aktā? Paldies!

A
atbild:
18. jūnijā, 2021

Administratīvo atbildību par atpūtas kuģa vadīšanu atrodoties alkoholisko, narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā reglamentē Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma 71. pants, kas nosaka:

1) Par atpūtas kuģa vadīšanu vai vadīšanas apmācību, ja vadītāja izelpotajā gaisā vai medicīniskajā pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, bet nepārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu no piecpadsmit līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, atņemot atpūtas kuģa vadīšanas tiesības uz laiku līdz vienam gadam vai bez tā.

(2) Par atpūtas kuģa vadīšanu vai vadīšanas apmācību, ja vadītāja izelpotajā gaisā vai medicīniskajā pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu no piecdesmit sešām līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām un atņem atpūtas kuģa vadīšanas tiesības uz laiku līdz trim gadiem.

(3) Par atpūtas kuģa vadīšanu vai vadīšanas apmācību, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, piemēro naudas sodu no astoņdesmit sešām līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām un atņem atpūtas kuģa vadīšanas tiesības uz laiku no diviem līdz trim gadiem.

Minētajā tiesību normā nav iekļauta citu tiesību ierobežošana vai atņemšana šī administratīva pārkāpuma kontekstā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas