E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21959
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Vai var izslēgt no skolas un pārbaudīt mājokli

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. decembrī, 2020
Anna

Vai tālmācības skola var atskaitīt skolēnu jau decembrī, ja nav nodota matemātika? Tas ir, visu šo semestri nav pildīti nekādi pārbaudes darbi matemātikā. Ja arī tie tiks nodoti 2. semestrī, vai skola, vērtējot ballēs, drīkst rakstīt zemāku balli par to, ka skolēns 1. semestra pārbaudes darbus raksta 2. semestrī? Kā arī vai skolas administrācijas un sociālo darbinieku administrācijas (nevis policijas) darbinieki šogad drīkst ierasties skolēna mājās un pārbaudīt apstākļus? Par dzīvesvietu tiek maksāts no pašvaldības budžeta. Nav invaliditātes, bet ir bāreņu statuss.

A
atbild:
19. janvārī, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte
Tiesībsarga birojs
Laila Grāvere, Bērnu tiesību nodaļas vadītāja

Izglītojamo, kurš apgūst vispārējās vidējās izglītības programmu, no izglītības iestādes tālmācības programmas ar direktora rīkojumu var atskaitīt, ja viņš līdz attiecīgā mācību gada pirmā semestra beigām nav nokārtojis pēcpārbaudījumus un nav ieguvis pietiekamu vērtējumu par iepriekšējo mācību gadu, kā arī ja izglītojamais atkārtoti neievēro Izglītības likumā noteiktos pienākumus, piemēram, ievērot izglītības iekšējos normatīvos aktus, tajā skaitā iekšējās kārtības noteikumus, un ar savu rīcību nediskreditēt izglītības iestādi, kā arī nepilda līgumā ar izglītības iestādi (ja tāds ir noslēgts) noteikto. Tādēļ ar jautājumu par to, uz kāda normatīvā regulējuma pamata jūs saņemat brīdinājumu par iespējamo izslēgšanu, jums ir jāvēršas pie izglītības iestādes vadītāja.

Normatīvie akti neparedz skolas vai pašvaldību sociālo dienestu darbiniekiem tiesības ieiet mājoklī bez tur dzīvojošās personas piekrišanas. Taču, iespējams, šajā gadījumā skolas un sociālā dienesta darbinieku interese ir saistīta ar vēlmi noskaidrot apstākļus, kāpēc konkrētajai personai radušās problēmas saistībā ar mācībām (piemēram, nav datora vai interneta pieslēguma), un rast kādus atbalsta risinājumus. Ja izglītības iestāde ir ziņojusi, ka personai ir grūtības ar mācībām, ir atbalstāmi, ja sociālais dienests ierodas, lai noskaidrotu šo grūtību iemeslus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 51 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas