E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21894
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kad var izmantot e-pakalpojumu atkārtotai invaliditātes apliecības saņemšanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. decembrī, 2020
Ieva

Labdien! Ir beidzies invalīda apliecības derīguma termiņš. Portālā latvija.lv, izmantojot opciju “Atkārtota invalīda apliecības izsniegšana”, uzrādās, ka “personai nav nevienas apliecības” (pak. izpildes statusa Nr. TR-12385), līdz ar to nav iespējams turpināt procedūru. Tā ir kļūda, jo man ir beztermiņa invaliditāte un ir apliecība, kurai beidzies derīguma termiņš.

A
atbild:
16. decembrī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tas, kādos gadījumos var attālināti nokārtot invaliditātes apliecības saņemšanu, paskaidrots Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas informācijā “Atkārtota invaliditātes apliecības izsniegšana”.

“E-pakalpojumu var izmantot tikai atkārtotas invaliditātes apliecības saņemšanai līdz esošās invaliditātes apliecības derīguma termiņa beigām, piemēram, ja tā nozaudēta, sabojāta utt.

E-pakalpojums nodrošina iespēju personām aizpildīt un iesniegt iesniegumu VDEĀVK, neierodoties klātienē, lai atkārtoti saņemtu invaliditātes apliecību, ja tā:

  • nozaudēta;
  • bojāta;
  • iznīcināta;
  • prettiesiski atsavināta.

Tāpat attālināti var saņemt invaliditātes apliecību, ja:

  • ir mainījušies personas dati vai izskats;
  • drīz beigsies apliecības derīguma termiņš (gadījumos, kad izdotās apliecības termiņš ir īsāks nekā noteiktās invaliditātes termiņš (piemēram, ja invaliditāte noteikta uz mūžu, apliecību izsniedz uz 10 gadiem).

Invaliditātes apliecība tiek nosūtīta uz iesniegumā norādīto pasta adresi ierakstītā pasta sūtījumā.”

Jums izsniegtajai apliecībai derīguma dermiņš ir beidzies, tātad jums nav apliecības. Un tāpēc, kā izriet no VDEĀVK informācijā paskaidrotā, nevarat izmantot šo e-pakalpojumu.

Lai noskaidrotu invaliditātes apliecības saņemšanas jautājumus, jāvēršas VDEĀVK. Komisijas informatīvais bezmaksas tālrunis ir 80205009.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas