E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20685
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kam jāmaksā par siltumtīklu ūdens apkures sistēmas uzpildīšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2020
Daina

Labdien! Vēlētos zināt, kāds normatīvs akts noteic, ka pieļaujamā izmantotā ūdens daudzuma patēriņa norma daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas siltummezgla apkures sistēmas uzpildīšanai ir 5 m3 un, kad tas tiek pārsniegts, ūdens patēriņa starpība ir jāapmaksā dzīvojamās mājas iedzīvotājiem? Piemēram, daudzdzīvokļu mājā, kuru apsaimnieko SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”, aprīļa rēķinā par pakalpojumiem (“Norēķini par siltumtīkla ūdens zudumiem”) dzīvojamās mājas iedzīvotājiem kopā bija jāmaksā 909,91 EUR (!), pamatojoties uz AS “Rīgas siltums” sagatavoto rēķinu, kas tika iesniegts SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”. Paldies!

A
atbild:
28. jūlijā, 2020
AS “Rīgas siltums”
Linda Rence, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 876 “Siltumenerģijas piegādes un lietošanas noteikumi” 32. punkts nosaka: “Izmaksas par siltumnesēja daudzumu, ko no piegādātāja siltumapgādes sistēmas izlieto lietotāja siltumapgādes sistēmu piepildīšanai vai jaunu siltumapgādes sistēmu pieslēgšanai, vai citiem nolūkiem, lietotājs sedz papildus. Maksa par siltumnesēja piebarošanu un uzpildīšanu sedz visas piegādātāja izmaksas par siltumnesēja sagatavošanu.”

AS “Rīgas siltums” ir nākusi pretī klientiem un līgumos noteikusi, ka 5 m3 siltumtīklu ūdens apkures sistēmas uzpildīšana nav jāapmaksā mūsu klientiem, šīs izmaksas Rīgā sedz siltumapgādes uzņēmums. Savukārt izmaksas par siltumtīklu ūdens daudzumu, kas pārsniedz līgumā noteiktos 5 m3, ir jāsedz klientiem, kā to nosaka MK noteikumi.

AS “Rīgas siltums” reizi gadā, pārbaudot individuālos siltummezglus un siltumapgādes sistēmas gatavību apkures sezonai, nolasa klientu ēkās uzstādīto uzpildīšanas ūdens skaitītāju rādījumus un saskaņā ar līguma par siltumenerģijas piegādi un lietošanu nosacījumiem izraksta klientiem papildu rēķinus par to siltumtīklu ūdens patēriņu, kas pārsniedz 5 m3 gadā (kā AS “Rīgas siltums” noteikto pieļaujamo siltumtīklu ūdens patēriņa normu sakarā ar ikgadējiem profilakses un remontdarbiem ēkas iekšējā siltumapgādes sistēmā), pēc vidējās ķīmiski attīrītā 1 m3 siltumtīklu ūdens cenas un tā siltumsatura.

Informācija par ķīmiski attīrītā 1 m3 siltumtīklu ūdens cenu un tā siltumsaturu ir izvietota AS “Rīgas siltums” mājaslapas sadaļā “Ēku pārvaldniekiem” – “Norēķini un uzskaite” – “Norēķini par siltumtīklu ūdeni”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas