E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20384
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Kādi dokumenti vajadzīgi, lai organizētu franču valodas pulciņu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2020
Sofja

Labdien! Es kā fiziska persona Rīgā gribētu organizēt franču valodas apgūšanas pulciņu (3–4 cilvēku grupa, pirmsskolas vecuma bērni). Man ir valodas sertifikāts, nav pedagoģiskās izglītības. Kādi dokumenti ir nepieciešami, lai to organizētu?

A
atbild:
15. jūnijā, 2020
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Jūsu minētā franču valodas apgūšanas pulciņa vadīšana nozīmē, ka īstenosiet franču valodas interešu izglītības programmu pirmsskolas vecuma bērniem. Lai jūs to varētu darīt, ir jāsaņem pedagoga privātprakses uzsākšanas sertifikāts un jālicencē franču valodas interešu izglītības programma pašvaldībā, kurā gatavojaties strādāt.

Privātprakses uzsākšanas sertifikāta saņemšanai Izglītības kvalitātes valsts dienestā jāiesniedz iesniegums, attiecīgā izglītības programma un jāreģistrē saimnieciskā darbība Valsts ieņēmumu dienestā. Ja šobrīd nestrādājat par pedagogu izglītības iestādē, būs jāiesniedz arī izglītības dokumentu kopijas. Plašāku informāciju var izlasīt Izglītības kvalitātes valsts dienesta tīmekļvietnes sadaļā “Pedagogiem”.

Lai jūs varētu saņemt privātprakses sertifikātu un īstenot interešu izglītības programmu, būs jāapliecina arī interešu izglītības pedagogam atbilstoša izglītība: augstākā izglītība un tās laikā apgūts kurss franču valodā vismaz sešu kredītpunktu jeb 240 stundu apjomā, kā arī vismaz 2 kredītpunktu apjomā apgūta pedagoģija vai arī augstākā izglītība un apgūta profesionālās kompetences pilnveides programma vismaz 72 stundu apjomā un iegūts sertifikāts pedagoģijā. Interešu izglītības programmu varēsiet īstenot arī tad, ja uzsāktas pedagoģijas studijas, lai iegūtu svešvalodu pedagoga kvalifikāciju (atbilstoši Ministru kabineta 11.09.2018. noteikumos Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” noteiktajam).

Pēc privātprakses uzsākšanas sertifikāta iegūšanas būs jādodas uz savu pašvaldību un jāiesniedz dokumenti izglītības programmas licencēšanai.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas