E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19945
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
2
1
2

Bijušās PSRS parauga vadītāja apliecības nemaina

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. aprīlī, 2020
Indulis

Kāda ir iespēja nomainīt 1976. gadā izdotas (Latvijā) traktorista tiesības?

A
atbild:
11. maijā, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

1976. gadā Latvija atradās PSRS sastāvā kā Latvijas PSR.

Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 551 “Traktortehnikas vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas, kā arī traktortehnikas vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība44.1 punkts paredz, ka bijušās PSRS parauga vadītāja apliecības nemaina.

Vienlaikus šo noteikumu 47. punkts noteic, ka arī ārvalstīs izdotus dokumentus, kas apliecina tiesības vadīt traktortehniku, un bijušās PSRS parauga vadītāja apliecības neatjauno.

Minētie punkti MK noteikumos Nr. 551 ir iekļauti saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta 2018. gada 28. augusta noteikumos Nr. 551 “Traktortehnikas vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas, kā arī traktortehnikas vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība”, kas stājās spēkā 2019. gada 16. jūlijā.

Minēto grozījumu anotācijā skaidrots: līdz grozījumi stājās spēkā, MK noteikumu Nr. 551 redakcija ļāva mainīt arī Latvijas PSR laikā izdotās vadītāja apliecības, bet tajā pašā laikā neparedzēja šo vadītāja apliecību apmaiņas kārtību, kas radīja pretrunas. Savukārt MK noteikumu Nr. 103 “Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība29. punkts jau kopš 2014. gada paredz, ka bijušās PSRS parauga vadītāja apliecības nemaina.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 234 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas