E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19795
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Kam jāmaksā par mājas kopējā ūdens mēraparāta maiņu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2020
Zane

Labdien! Esmu dzīvokļa īpašniece, šogad saņēmu apsaimniekošanas atskaiti par iepriekšējo gadu. Atskaitē norādīts, ka dzīvokļu īpašnieki apmaksājuši mājas kopējā ūdens mēraparāta nomaiņu un verifikāciju. Vai varat izskaidrot, cik pamatoti šādi rīkojās pārvaldnieks?

A
atbild:
14. aprīlī, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 10. panta pirmās daļas 1. punkts noteic, ka pakalpojumu lietotāja pienākums ir “nodrošināt komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūvi komercuzskaites mēraparāta uzstādīšanai vai nomaiņai”.

Savukārt likuma 9. panta pirmās daļas piektais punkts noteic, ka pakalpojumu sniedzējam par saviem līdzekļiem jānodrošina komercuzskaites mēraparāta uzstādīšana vai nomaiņa un jāveic sniegto pakalpojumu uzskaite.

Taču 9. panta otrās daļas 7. punkts noteic, ka pakalpojumu sniedzējam ir tiesības izmantot savā rīcībā esošos finanšu līdzekļus komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūvei, iekļaujot izdevumus pakalpojumu lietotāja rēķinā, ja šajā likumā noteiktajā termiņā pakalpojumu lietotājs nenodrošina komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūvi komercuzskaites mēraparāta uzstādīšanai.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu likums stājās spēkā 2016. gada 1. janvārī un paredzēja pārejas periodu komercuzskaites mēraparātu mezglu izbūvei līdz 2020. gada 1. janvārim.

Šā likuma pārejas noteikumu 4. punktā teikts: ja pakalpojumu lietotāja ūdenssaimniecības sistēmā nav izbūvēts komercuzskaites mēraparāta mezgls, pakalpojumu lietotājs nodrošina tā izbūvi komercuzskaites mēraparāta uzstādīšanai ne vēlāk kā četru gadu laikā pēc šā likuma spēkā stāšanās dienas. Pakalpojumu sniedzējs nodrošina jauna komercuzskaites mēraparāta uzstādīšanu, tiklīdz beidzies iepriekš uzstādītās komercuzskaites mērierīces verificēšanas periods.

Vairāk par šo tēmu lasiet LV portāla publikācijā “Kam jāizbūvē ūdens uzskaites mēraparātu mezgli”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas