E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19229
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai uzturlīdzekļus var maksāt pa daļām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2020
gerods

Man ir divi bērni: vienam ir 6, otram 12 gadu. Mēnesī jāmaksā 240 eiro. Vai varu maksāt katru darba dienu pa 12 eiro 20 dienas, kaut arī strādāju oficiāli un algu un avansu saņemu vienreiz mēnesī?

A
atbild:
02. martā, 2020
Edīte Brikmane
LV portāls

Normatīvajos aktos ir noteikts vecāka pienākums nodrošināt uzturlīdzekļus sava bērna uzturam katru mēnesi, neprecizējot maksāšanas kārtību un laiku (Civillikuma 179. panta piektā daļa un Ministru kabineta noteikumi Nr. 37 “Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam”).

Vecāku ziņā ir vienoties par abpusēji izdevīgu un bērnu interesēm atbilstošu uzturlīdzekļu izmaksas kārtību. Strīdus par uzturlīdzekļiem izšķir tiesa. Ja tiesas spriedumā nav noteikts, līdz kuram datumam ir jāveic uzturlīdzekļu maksājums, spriedums netiek pārkāpts, ja uzturlīdzekļu maksājumi tiek sadalīti vairākās daļās. Galvenais, lai uzturlīdzekļi tiktu nodrošināti katru mēnesi.

Taču jārēķinās – ja tas vecāks, kurš saņem uzturlīdzekļus bērnu uzturam, nav mierā ar šādu kārtību, viņš, ceļot prasību tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu, var papildus lūgt noteikt, ka uzturlīdzekļu pārskaitījums ir jāveic līdz noteiktam mēneša datumam vienā maksājumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas