E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18885
Lasīšanai: 2 minūtes
12
12

Kā tiek izliktas semestra atzīmes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. decembrī, 2019
Kristīne

Kā notiek semestra atzīmju vērtēšana? Katrs skolotājs to var interpretēt pēc savām domām? Ja vidējā atzīme ir 3,67, tad skolotāja liek 3, nevis 4. Un apgalvo, ka 03.01.20. var iet labot nesekmīgo atzīmi. Rīgas 6. vidusskolā ir pieņemti jauni noteikumi, ka atzīmes nedrīkst labot. Pēdējās divās dienās pirms atzīmju izlikšanas informē, ka drīkst labot nesekmīgās atzīmes. Skolēni skrien un labo. Loģiski, ka visu nevar paspēt. Kā tā? Tad es nesaprotu, vai pēc tam tiks labota liecība. Kad vērtējums jau izlikts?

A
atbild:
14. janvārī, 2020
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Lai veidotu skolotāju, skolēnu un vecāku vienotu izpratni par mācību sasniegumu vērtēšanu, Izglītības kvalitātes valsts dienests ieteicis skolām izstrādāt savu iekšējo mācību sasniegumu vērtēšanas kārtību. Ar šo kārtību jāiepazīstina skolēni un vecāki. Tādēļ – lai gan katra mācību priekšmeta skolotājs ir tiesīgs noteikt mācību sasniegumu vērtēšanas formas, pārbaudījumu apjomu, skaitu, izpildes laiku un vērtēšanas kritērijus, viņam vērtēšanas procesā jāņem vērā gan mācību priekšmeta saturs un izglītības programma, gan skolas iekšējā vērtēšanas kārtība un ārējos normatīvajos aktos noteiktais. Savukārt skolas izstrādātā vērtēšanas kārtība nedrīkst būt pretrunā ar Izglītības likumā, valsts izglītības standartos un citos normatīvajos aktos noteikto.

Rīgas 6. vidusskolā bija izstrādāta mācību sasniegumu vērtēšanas kārtība, tomēr Izglītības kvalitātes valsts dienesta Uzraudzības departaments konstatēja tajā nepilnības un jau 2019./2020. gada 1. semestrī lūdza tās novērst. Tādēļ 1. semestra noslēgumā skolēniem atļāva uzlabot pārbaudes darbos iegūtos nepietiekamos vērtējumus un šobrīd vērtēšanas kārtība tiek aktualizēta. Ņemot vērā notikušās izmaiņas un uzlabotos vērtējumus, 6. vidusskola veiks labojumus skolvadības sistēmā “E-klase”.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas