E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18645
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma izmantošanas iespējas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2019
Una

2019. gada janvāra sākumā uzsāku jaunas darba attiecības. Diemžēl janvāra beigās neveiksmīgi kritu un salauzu plecu. Līdz ar to pusgadu, līdz jūlijam, biju uz slimības lapas. Vai darba devējs rīkojās likumīgi, jūlijā man piešķirot tikai divas nedēļas ilgu apmaksātu atvaļinājumu? Kad es varu dabūt otras divas nedēļas apmaksātu atvaļinājumu? Tagad nesaprotu,vai man kaut kādi dokumenti ir jāiesniedz arī VID.

A
atbild:
03. decembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma normas attiecībā uz ikgadējo atvaļinājumu vispārēji paredz, ka to piešķir, pusēm vienojoties vai pēc iepriekš sastādīta atvaļinājumu grafika. Ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu kārtējā gadā var piešķirt pa daļām, taču viena no atvaļinājuma daļām kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām.

Likums tāpat neuzliek pienākumu darba devējam obligāti izpildīt visas darbinieka vēlmes, bet tikai pēc iespējas ņemt tās vērā. Primārs ir darba devēja lēmums, ievērojot uzņēmuma vai iestādes normālas darba gaitas nodrošināšanu.

Ja darba attiecības ir uzsāktas 2019. gada janvārī un ir izmantotas divas kalendāra nedēļas ikgadējā atvaļinājuma, atlikušās divas kalendāra nedēļas būtu jāizmanto līdz 2020. gada janvāra sākumam.

Tāpat pastāv iespēja lūgt šo neizmantotā atvaļinājuma daļu pārcelt, pievienojot nākamā gada atvaļinājumam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas