E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17980
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Valsts probācijas dienests par klienta ierašanās laiku ziņo savlaicīgi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2019
Jānis

Labdien! Man ir piespriests papildsods – probācijas uzraudzība. Vai tiešām probācijas dienests man obligāti jāapmeklē sava pamatdarba laikā (jo cits laiks man nemaz netiek piedāvāts)? Probācijas dienests, kurš man ir jāapmeklē, atrodas citā pilsētā, ne tajā, kurā strādāju. Es nevaru atļauties kavēt darbu katru nedēļu Probācijas dienesta apmeklējumu dēļ.

A
atbild:
23. septembrī, 2019
Valsts probācijas dienests
Imants Mozers, sabiedrisko attiecību vadītājs

Saskaņā ar Latvijas Sodu izpildes kodeksa 138.4 panta pirmās daļas otro punktu personai, kurai ir piemērots papildsods – probācijas uzraudzība –, ir pienākums ierasties Valsts probācijas dienesta (VPD) teritoriālajā struktūrvienībā VPD amatpersonas noteiktajā laikā.

Nosakot ierašanās laiku VPD, amatpersona iespēju robežās ņem vērā vairākus faktorus – sabiedriskā transporta kustību, ceļā pavadāmo laiku, situāciju ģimenē u. c. Protams, kā jau visās iestādēs, arī VPD ir noteikts darba laiks. Pirmdienās VPD darba laiks ir līdz pulksten 18.00, līdz ar to tie probācijas klienti, kuriem darba laiks pamatdarbā ir līdz pulksten 17.00, uz VPD var tikt uzaicināti tieši pirmdienā.

Līdz šim VPD vienmēr ir rasts risinājums, izvērtējot katru gadījumu individuāli. Ja probācijas klientam ir noteikts pienākums piedalīties probācijas programmās, tad par probācijas programmu datumiem un laikiem probācijas klients informāciju saņem savlaicīgi, lai varētu sakārtot sadzīves jautājumus, arī vienoties ar darba devēju.

Katrā ziņā VPD aicina jautājuma uzdevēju sazināties ar savu lietas vadītāju un pārrunāt visus neskaidros jautājumos.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas