E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16654
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Ceļu satiksmes noteikumi jāievēro visiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2019
Aivars

Vai pašvaldības policijas darbinieks var brīvi iekļūt privātīpašumā un sodīt transportlīdzekli, kurš nav novietots atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem? Vai trešajai personai, kura nav īpašuma īpašniece, ir kādas tiesības izsaukt pašvaldības policiju par to, ka manā privātīpašumā transportlīdzeklis ir nepareizi novietots?

A
atbild:
09. maijā, 2019
Rīgas pašvaldības policija
Toms Sadovskis, galvenais sabiedrisko attiecību speciālists

Nezinot visus apstākļus, grūti sniegt precīzu atbildi, jo katrs gadījums vērtējams individuāli. Taču Ceļu satiksmes noteikumi (CSN) ir spēkā uz jebkura koplietošanā esoša ceļa, tostarp piebraucamajiem ceļiem, kā arī publiski pieejamos namu pagalmos (pat tad, ja namam piegulošā zeme ir privātīpašums). Savukārt tas nozīmē, ka šajās vietās ikvienai personai CSN ir jāievēro, bet policijai ir tiesības piemērot sodu, ja noteikumi netiek ievēroti.

Tāpat ikvienam ir tiesības ziņot policijai, ja viņš redz pārkāpumu, un policijai ir pienākums uz katru šādu ziņojumu reaģēt.

Jāpiebilst, ka CSN ievērošanas kontrole dzīvojamo namu pagalmos nav pašvaldības policijas prioritāte, jo to neievērošana tiešā veidā neapdraud sabiedrisko kārtību, tādēļ pārsvarā policisti uz namu pagalmiem dosies tikai tad, ja kādam tiek traucēts, proti, policijā ir saņemts izsaukums.

Vienlaikus ikvienam privātīpašniekam ir tiesības lemt par satiksmes organizāciju savā īpašumā. Piemēram, ja nav izveidotas CSN atbilstošas stāvvietas, tās var izbūvēt, saskaņojot būvdarbus pašvaldības būvvaldē (Rīgā to var izdarīt arī domes Satiksmes departamentā). Tāpat ar Rīgas domes Satiksmes departamenta starpniecību ir iespējams izvietot ceļa zīmes, kas paredz kārtību, kādā attiecīgajā vietā novietojami transportlīdzekļi.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas