E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16545
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības iegūt savus personas datus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. martā, 2019
Marija

Labdien! Vai darbiniekam ir tiesības pieprasīt videonovērošanas ierakstu no darba devēja saviem personīgajiem mērķiem?

A
atbild:
18. martā, 2019

Ar 2018. gada 25. maiju Latvijā, līdzīgi kā visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, uzsāka piemērot Vispārīgo datu aizsardzības regulu 2016/679, kuras 15. pants nosaka datu subjekta (darbinieka) tiesības piekļūt saviem datiem un saņemt pārziņa (darba devēja) rīcībā esošo personas datu kopiju.

Tas nozīmē, ka Jums ir tiesības vērsties pie sava darba devēja ar iesniegumu – izsniegt Jūs konkrēti interesējošo personas datu (videonovērošanas ierakstu) kopiju. Savukārt pārziņa pienākums ir bez nepamatotas kavēšanās un jebkurā gadījumā mēneša laikā pēc pieprasījuma saņemšanas datu subjektu informēt par darbību, kas pēc pieprasījuma veikta saskaņā ar 15.–22. pantu. Vajadzības gadījumā minēto laikposmu var pagarināt vēl par diviem mēnešiem, ņemot vērā pieprasījumu sarežģītību un skaitu.

Regulas 15. pantā noteiktās tiesības Jūs esat tiesīgs realizēt tikai attiecībā uz Jums (saņemt tikai savus personas datus), tas nozīmē, ka tiesības saņemt datu kopiju neietekmē nelabvēlīgi citu personu tiesības un brīvības.

Ja Jūsu iesniegums (lūgums izsniegt Jūsu personas datu kopiju) netiek apmierināts vai Jūs nesaņemat atbildi uz Jūsu iesniegumu pēc būtības, Jums ir tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā (uzraudzības iestāde) ar atbilstoši motivētu iesniegumu un pierādījumiem. Iesniegumu veidlapu paraugi atrodami Datu valsts inspekcijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas