E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16201
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai kāda no pusēm var atteikties no mediācijas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2019
Līga

Labdien! Tiesa nosūta īrniekam paziņojumu par civillietas ierosināšanu par dzīvokļa parādu un informē, ka īrniekam iespējams izmantot mediāciju. Tiesas paziņojumam pievienots “Rīgas namu pārvaldnieka” paziņojums, ka tas nepiekrīt mediācijas izmantošanai strīda risināšanai. Vai “Rīgas namu pārvaldnieks” ir tiesīgs tā rīkoties? Paldies!

A
atbild:
22. martā, 2019
Signe Krūzkopa
LV portāls

Mediācija ir brīvprātīgs process, kurā konfliktējošās puses ar neitrālas trešās personas palīdzību pašas mēģina atrast konstruktīvu konflikta risinājumu.

Mediācijā abas puses izvēlas risināt konfliktu, līdz ar to, ja viena puse atsakās no konflikta risināšanas mediācijas ceļā, konflikts tiek risināts tiesas procesā. Atbildot uz Jūsu jautājumu – jā, “Rīgas namu pārvaldnieks” ir tiesīgs atteikties no mediācijas konflikta risināšanā.

Taču jāņem vērā, ka jautājumos par dzīvokļa parādiem neatkarīgi no jautājuma risināšanas formas – tiesas ceļā vai mediācijas ceļā – jārēķinās, ka parāds, visticamāk, būs jāsedz (ja nav kāda specifiska situācija), līdz ar to vajadzētu vērsties pie kvalificēta advokāta, lai izdotos pēc iespējas veiksmīgāk atrisināt šo jautājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas