E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16059
Lasīšanai: 2 minūtes
1
23
1
23

Zīme “Stāvēt aizliegts” atšķiras no zīmes “Apstāties aizliegts”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2019
Sanda

Ceļa zīmes “Stāvēt aizliegts” darbība. Apstājos pie lidostas “Rīga”, lai ātri ieskrietu pēc paciņas (teorētiski kravas iekraušana), laiks noteikti nepārsniedza 5 minūtes, bet, iznākot ārā, – uz loga bija 40 eiro soda kvīts. Vai ir kādi atsevišķi noteikumi, kur rakstīts, kādā noteiktā kārtībā jāizkrauj krava? Vai nedrīkst izslēgt automobiļa motoru un ieiet pēc kravas, ja laiks nepārsniedz 5 minūtes?

A
atbild:
14. janvārī, 2019
Linda Balode
LV portāls

Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem apstāšanās ir transportlīdzekļa apturēšana uz laiku, kas nepārsniedz piecas minūtes, ja tā ir nepieciešama pasažieru iekāpšanai transportlīdzeklī vai izkāpšanai no tā, kravas iekraušanai transportlīdzeklī vai izkraušanai no tā. Savukārt stāvēšana ir transportlīdzekļa apturēšana, ja tā nav saistīta ar pasažieru iekāpšanu transportlīdzeklī vai izkāpšanu no tā, kravas iekraušanu transportlīdzeklī vai izkraušanu no tā, kā arī transportlīdzekļa apturēšana uz laiku, kas pārsniedz piecas minūtes, ja tā ir saistīta ar pasažieru iekāpšanu transportlīdzeklī vai izkāpšanu no tā, kravas iekraušanu transportlīdzeklī vai izkraušanu no tā.

Pie lidostas “Rīga” rampas darbojas 326. zīme “Apstāties aizliegts” (transportlīdzekļiem aizliegts apstāties un stāvēt) ar papildzīmēm – Nr. 849 “Pārējā papildinformācija” (izņemot pasažieru izkāpšanai un izņemot CD, CC) un Nr. 848 “Strādā autoevakuators”. Proti, transportlīdzeklis pie lidostas “Rīga” nedrīkst ne apstāties, ne stāvēt, izņemot gadījumus, kad tas ir diplomāta spēkrats vai apstāšanās nepieciešama pasažieru izkāpšanai.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.10 pants paredz, ka par apstāšanos 326. ceļa zīmes darbības zonā izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 30 eiro, nevis 40 eiro apmērā.

Labs saturs
23
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas