E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14665
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4
4
4

Nepamatoti ieturētus naudas līdzekļus parasti parādniekam atgriež nekavējoties

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūnijā, 2018
Nauris

Labdien! Šomēnes saņēmu jūtami mazāku pensiju nekā parasti un vēlāk noskaidroju VSAA, ka nauda ieturēta, pamatojoties uz tiesu izpildītāja rīkojumu. Zvanot uz minētā tiesu izpildītāja biroju, noskaidroju, ka kļūdas dēļ nauda ieturēta nepamatoti. Vai, lūdzu, varat sniegt informāciju, cik ilgā laikā nauda tiks atgriezta kontā? Līdz šim brīdim nauda nav saņemta. Paldies!

A
atbild:
22. jūnijā, 2018

Ja naudas līdzekļi ir ieturēti nepamatoti vai kļūdaini, kā Jūs norādāt, tad tiesu izpildītājs šādos gadījumos parasti tos atgriež nekavējoties (trīs darbdienu laikā).

Tas izriet arī no Civilprocesa likuma 599.1 panta normām, ka nosaka: tiesu izpildītājs uzrauga, lai depozīta kontā no kredītiestādēm vai citiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem saņemto naudas līdzekļu kopsumma nepārsniedz parāda summu un sprieduma izpildes izdevumu segšanai nepieciešamo apmēru. Ja saņemtā naudas līdzekļu kopsumma pārsniedz piedzenamo parāda summu un sprieduma izpildes izdevumu segšanai nepieciešamo apmēru, tiesu izpildītājs nekavējoties, bet ne vēlāk kā septiņu dienu laikā no dienas, kad nauda tiek ieskaitīta tiesu izpildītāja depozīta kontā, atmaksā parādniekam pārmaksātos naudas līdzekļus. Ja objektīvu apstākļu dēļ šo termiņu nav iespējams ievērot, tiesu izpildītājs pēc objektīvo apstākļu novēršanas vai izbeigšanās nekavējoties atmaksā parādniekam naudas līdzekļus pārsniegtās summas apmērā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas