E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12800
Lasīšanai: 2 minūtes

Nosacīto sodu ar tiesas nolēmumu var aizstāt ar cietumsodu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2017
Krišs

Sveiki! Ja nosacītā soda laikā tiek pārkāpts ceļu satiksmes noteikumu 149.4. panta 6. daļas 1. punkts, vai tas ietekmē nosacīto sodu? Iepriekš nav bijusi administratīvā sodāmība, šis ir vienīgais pārkāpums, kurš ticis izdarīts nosacītā soda laikā. Kas par to draud?

A
atbild:
18. septembrī, 2017
Una Medne
juriste

No konteksta noprotams, ka Jums tika sastādīts administratīvais protokols par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām.

Ņemot vērā, ka Jums ir piemērots nosacīts sods par kādu citu nodarījumu, tad Jūs noteikti esat Valsts probācijas dienesta uzskaitē, kas seko, kā Jūs izpildāt nosacīto sodu.

Valsts probācijas dienests, saņemot informāciju par Jūsu pārkāpumu, var vērsties tiesā ar lūgumu nosacīto sodu aizstāt ar pamatsodu jeb reālu cietumsodu. Lai Valsts probācijas dienests pieņemtu pamatotu lēmumu par turpmākajām darbībām Jūsu lietā, Jums par administratīvo lietu tiks prasīts sniegt paskaidrojumu.

Lai sniegtu pilnvērtīgu atbildi uz Jūsu jautājumu, būtu jāvadās no tiesas nolēmuma, kurā ir izteikti tiesas argumenti, kādēļ Jums tika piemērots nosacīts sods.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas