E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12153
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldības deputāta amata savienojamība ar citiem amatiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūnijā, 2017
Juris

Labdien! Vai novada domes priekšsēdētāja vietnieks un novada domes deputāts ir uzskatāmi par atsevišķiem amatiem? Cik valsts amatpersonas amatus un amatus citās publiskās pārvaldes institūcijās vienlaicīgi drīkst ieņemt novada domes deputāts?

A
atbild:
16. jūnijā, 2017
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs
Laura Dūša, galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos

Likuma "Par pašvaldībām" 20. pants nosaka, ka no attiecīgās domes deputātiem ievēlē priekšsēdētāja vietnieku un pastāvīgās komitejas. Tādējādi minētie amati nav nošķirami no domes deputāta amata.

Savukārt likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 6. panta otrā daļa nosaka – ja likumā nav noteikti stingrāki ierobežojumi, valsts amatpersonai, ievērojot šā likuma 7. panta otrajā, trešajā, ceturtajā, piektajā, 5.1, sestajā, septītajā, astotajā un trīspadsmitajā daļā noteiktos speciālos amatu savienošanas ierobežojumus, ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ne vairāk kā ar diviem citiem algotiem vai citādi atlīdzinātiem valsts amatpersonas amatiem vai amatiem citās publiskas personas institūcijās. Par šajā daļā minētajiem amatiem nav uzskatāms pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošais darbs. Šajā daļā minētā amatu savienošana pieļaujama, ja tā nerada interešu konfliktu, nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitē valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

Ievērojot minēto, domes deputātam ir atļauts savienot valsts amatpersonas amatu ne vairāk kā ar diviem citiem algotiem vai citādi atlīdzinātiem valsts amatpersonas amatiem vai amatiem citās publiskas personas institūcijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas