E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12116
Lasīšanai: 2 minūtes

Kārtība, kādā dzīvnieku uz laiku var nodot turēšanai patversmē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2017
Ilze

Labdien! Cilvēks ir ievietots slimnīcā, un mājās paliek dzīvnieki. Tuvumā nav cilvēku, radinieku, kas varētu parūpēties. Kā šai gadījumā rīkoties?

A
atbild:
08. jūnijā, 2017
Rīgas dome
Mājokļu un vides departamenta Vides pārvalde

2006. gada 16 .maija Ministru kabineta noteikumos Nr. 407 "Noteikumi par dzīvnieku labturības prasībām dzīvnieku patversmēs un dzīvnieku viesnīcās, kārtību, kādā dzīvnieku nodod dzīvnieku patversmē vai dzīvnieku viesnīcā, kā arī dzīvnieku patversmju un dzīvnieku viesnīcu reģistrācijas kārtību" ir noteikta kārtība, kādā veidā dzīvnieka īpašnieks arī uz laiku var nodot dzīvnieku turēšanai viesnīcā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis līgumu ar SIA "Dr. Beinerts" par dzīvnieku transportēšanu un veterinārmedicīniskās aprūpes sniegšanu diennakts režīmā.

Līguma nosacījumi paredz arī bez saimnieka palikuša suņa un kaķa paņemšanu no noteiktas vietas un transportēšanu uz dzīvnieku patversmi. Iedzīvotājs nepieciešamo informāciju par šo pakalpojumu var saņemt jebkurā diennakts laikā, piezvanot uz tālruni 67558855.

Pakalpojums ietver:

dzīvnieka pieņemšanai dzīvnieku patversmē nepieciešamo dokumentu (piemēram, dzīvnieka saimnieka miršanas apliecības kopija, iesniegums no iedzīvotāja dzīvnieka nodošanai utt.) saskaņošanu ar dzīvnieku patversmes apsaimniekotāju; došanos uz izsaukuma vietu; iedzīvotāja informēšanu par nepieciešamo dokumentu nodrošināšanu; dzīvnieka ķeršanu vai paņemšanu; pakalpojuma saņemšanai nepieciešamo dokumentu pieņemšanu no iedzīvotāja; dzīvnieka transportēšanu uz dzīvnieku patversmi (no plkst. 9:00 līdz plkst. 18:00); pašvaldības izstrādāto iesniegumu un atskaišu formu aizpildīšanu un iesniegšanu Mājokļu un  vides departamentam; ievērot Latvijas Republikas likumu, Ministru kabineta noteikumu un citu normatīvo aktu prasības, kas reglamentē pakalpojuma izpildes kārtību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas