DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Tuvojas unikālais Zaubes Savvaļas kulinārais festivāls

Publicitātes attēls

Zaubes Savvaļas kulinārais festivāls jau devīto reizi pulcēs apmeklētājus, lai 13. septembrī kopā ar pavārmākslas meistariem, saimniecēm, medniekiem, makšķerniekiem, dabas pazinējiem un amatniekiem godinātu paaudzēs pārmantotās zināšanas par dabas veltēm.

Festivāla koncepcijas pamatā ir vietējā nemateriālā kultūras mantojuma – savvaļas produktu izmantošanas pārtikā – mijiedarbība ar laikmetīgu, profesionālu pavārmākslu. Pasākums sakņojas Zaubes mednieku kopienas tradīcijās, kas uztur medniecības un medījumu pagatavošanas prasmes, tēju vākšanas un izmantošanas tradīcijās, kā arī vietējo cilvēku sēņošanas un ogošanas tradīcijās. “Zaubes savvaļas kulinārais festivāls” ir ne tikai tradīciju godināšana, bet arī jaunu garšu, prasmju un pieredžu atklāšana kā arī filozofija par dabas un cilvēka harmoniju.

Šī gada jaunums ir sadarbība ar “Jauno pavāru kustību”, kas apvieno jaunus un entuziastiskus Latvijas pavārus, kuri aktīvi iestājas par kvalitatīvas restorānu nozares attīstību un pavārmākslas izaugsmi. Viņi vadīs “Dzīvās uguns gatavošanas konkursu” pavāriem un gatavošanas entuziastiem. “Jaunās pavāru kustības” biedri gatavos arī paši un piedāvās apmeklētājiem street food stila ēdienus no vietējiem produktiem ar savvaļas garšām. Festivālā tiks pārstāvēti tādi restorāni kā prestižo Michelin zvaigzni ieguvušais restorāns “John Chef’s Hall”, "Michelin Guide Latvia 2025" iekļautie restorāni “Barents”, “Tails” kā arī Kuldīgas restorāns “Goldingen Room” un nesen dibinātais restorāns “Smor”.

Apmeklētāji aicināti uz vēlajām brokastīm, kurās Karīna Leinberga – Lemberga būs sarūpējusi īpašu svētku galdu un radījusi jaunu garšu stāstu no vietējiem Kurzemes produktiemMistiskais meža spēks četros ainaviskos gadalaikos.

Garšu stāsts tapis, iedvesmojoties no divām spilgtām un vienlaikus pretējām personībām, kas saistītas ar Zaubes apkaimi – izcilā latviešu gleznotāja Vilhelma Purvīša un leģendām apvītā Livonijas vilkača jeb Dieva suņa.

Tam iepretī mednieku un makšķernieku klubs “Zaube” demonstrēs ģimenēs paaudžu paaudzēs iedibinātas un iemīļotas receptes, kādas restorānu ēdienkartēs neatrast.

Ar gatavošanas meistarklasēm piedalīsies pazīstamais “3 Seasons” šefpavārs Ingmārs Ladigs, bet savvaļas augu fermentēšanas meistarklases vadīs vairāku grāmatu autore Vaira Kārkliņa.

Bērni varēs darboties picu gatavošanas meistarklasē, veidot ēdamās glezniņas kā arī apgleznot piparkūkas ar dabīgām krāsām.

Apmeklētāji aicināti iesaistīties konkursā “Rudens ritmi burciņā” ņemot līdzi vismaz 800 ml burciņu ar saldu un/vai sāļu saturu un iegūt gardas, noderīgas balvas.

2025. gada festivāla tēma – “Rudens ritmi” tēma caurvīs festivāla programmu visdažādākajos veidos:

  • ēdienu gatavošanas un sezonālo produktu krāsu un garšu ritmos,
  • radošajās darbnīcās un aktivitātēs,
  • izzinošās lekcijās un spēlēs,
  • grupas “Pusnakts brīze” mūzikā un līnijdejās, kur pulcēsies dejotājas no visas Latvijas,
  • tirdziņa dalībnieku sarūpētajos produktos

Pasākumu vadīs mūziķis, ritmu pavēlnieks Reinis Reķis.

Festivālā ieeja bez maksas, bet atseviškas meistarklases un aktivitātes par samaksu. Uz meistarklasēm jāpiesakās iepriekš.

Vairāk informācija festivāla Facebook lapā un mājas lapā www.wildfoodfest.lv.

Biļtes uz meistarklasēm: Zaubes savvaļas kulinārais festivāls – Biļešu Serviss.



Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI