DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Godinot brīvības cīnītājus, 31. oktobrī Rīgā notiks lāpu gājiens un atceres pasākums 

Novembris ir patriotu mēnesis, un, to sagaidot, Rīgā godinās varoņus, kuri piedalījās  Neatkarības cīņās 1919. gadā. Rīgas pieminekļu aģentūra ceturtdien, 31. oktobrī, rīko lāpu gājienu un svinīgo ceremoniju Sudrabkalniņā. 

Piemiņas pasākums sāksies plkst. 16.45 ar lāpu gājienu no Autotanku pulka pieminekļa Pulka un Slokas ielas stūrī. Gājiena dalībnieki dosies nepilnus divarpus kilometrus garā pārgājienā uz Sudrabkalniņu Slokas ielā pie Kurzemes prospekta. Tas būs simbolisks ceļš, ko karavīri 1919. gadā mēroja no kazarmām uz cīņu vietu. Sudrabkalniņā pasākums noslēgsies pulksten 17.45 ar svinīgu ceremoniju pie pieminekļa 6. Rīgas pulka karavīriem – pilsētas aizstāvjiem 1919. gadā. Muzikālu priekšnesumu sniegts Nacionālo bruņoto spēku orķestra priekšnesums.  

Svinīgajā atceres brīdī piedalīsies Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis, Rīgas pieminekļu aģentūras pārstāvji un citi.  

Pasākumā aicināts piedalīties ikviens, kas vēlas godināt karavīrus, kuri cīnījās par Latvijas neatkarību. Dalību lāpu gājienā, lūdzu, piesakiet, līdz 30. oktobrim rakstot uz e-pastu mansvaronis@riga.lv 

Iedzīvotāji aicināti pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti, līdzi ņemt lāpas un, godinot brīvības cīnītājus, piemiņas vietā novietot ziedus un sveces. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI