DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā notiks svinīgs pasākums par godu NATO kaujas grupas paaugstināšanai līdz brigādes līmenim

Ceturtdien, 17.oktobrī, parlamentā norisināsies svinīgs pasākums par godu NATO kaujas grupas paaugstināšanai līdz brigādes līmenim.

Pasākumā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un ievadvārdus sacīs Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica. 

“Kanādas līderība un ievērojamā militārpersonu un ģimeņu klātbūtne Latvijā veido personīgos pieredzes stāstus un redzamās un neredzamās saites, kas paplašina valstu partnerību arī ārpus militārās jomas. Šīs Latvijas un Kanādas cilvēcīgās savstarpējās attiecības veido jaunus un noturīgus pavedienus starp Eiropas un Ziemeļamerikas kontinentiem,” pauž D.Mieriņa. 

Lai izceltu Latvijas un Kanādas veiksmīgo sadarbību NATO atturēšanas un aizsardzības stiprināšanā, Kanādas vēstnieks Braiens Svorks (Brian Szwarc) un Kanādas Bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā komandieris pulkvedis Džims Smits (Jim Smith) informēs Saeimas deputātus par Kanādas militārās klātbūtnes paplašināšanu Latvijā. Kopā Latvija un Kanāda iezīmēs mūsu veiksmīgo un ilgstošo militāro partnerību NATO ietvaros.

NATO daudznacionālo kaujas grupu Latvijā kopš 2017.gada vada Kanāda, un tā ir Kanādas lielākā militārā misija ārvalstīs. Pērn Kanāda apņēmās būtiski palielināt savu personāla un ekipējuma ieguldījumu, lai stiprinātu NATO klātbūtni Latvijā un sadarbībā ar sabiedrotajiem vadītu kaujas grupas pāreju uz daudznacionālu kaujas spējīgu brigādi. 

Svinīgais pasākums ceturtdien, 17.oktobrī, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tas sāksies pulksten 12.30. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI