DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Evika Siliņa: Kvalitatīvi un pieejami pakalpojumi novadiem piesaista jaunus iedzīvotājus

Cēsu paveiktais darbs skolu tīkla sakārtošanā komplektā ar kvalitatīvu veselības pakalpojumu piedāvājumu un konkurētspējīgu uzņēmējdarbību veicina interesi par iespējām dzīvot Cēsu novadā. Tā uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa, kura piektdien, 11. oktobrī, reģionālajā vizītē viesojās Cēsu novadā.

Vizītes laikā Ministru prezidente tikās ar Cēsu novada pašvaldības mēru Jāni Rozenbergu un novada domes deputātiem, apmeklēja Straupes pamatskolu un “Cēsu klīniku”, viesojās “Cēsu alus” ražotnē un “Field and Forest” ārstniecības augu rūpnīcā, iepazinās ar Agroresursu un ekonomikas institūta darbu un uzņēmuma “Draugiem Group” īstenoto “Konrāda kvartāla” projektu Cēsu vecpilsētā.

“Cēsis ir mērķtiecīgi strādājušas, lai novads būtu pievilcīga vieta gan dzīvei, gan uzņēmējdarbībai. Cēsīs darbojas inovatīvi uzņēmumi, kuriem nepieciešami labi izglītoti darbinieki, tāpēc kvalitatīva izglītība ir sevišķi nozīmīga. Skolu tīkla sakārtošana nav bijis viegls uzdevums, taču, kā to apliecina Cēsu pieredze, galvenie ieguvēji no tā ir bērni, kuri ar pārmaiņām ir apmierināti. Nozīmīgi ieguldījumi veikti arī kvalitatīvu veselības pakalpojumu pieejamībā novada iedzīvotājiem, sevišķi domājot par bērnu veselību, un “Cēsu klīnika” kļuvusi par vienu no modernākajām medicīnas iestādēm reģionos. Kvalitatīvi un iedzīvotājiem pieejami pakalpojumi novadam piesaista jaunus iedzīvotājus,” akcentēja Ministru prezidente.

Ar novada deputātiem tika pārrunāts arī paveiktais, lai mazinātu vardarbību ģimenē un veicinātu sieviešu iespējas darba tirgū, kā arī uzņēmējdarbības vides veicināšanai un demogrāfiskās situācijas uzlabošanai paveicamie darbi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI