DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pabeigti Dzintaru dzelzceļa pārvada būvdarbi labajā pusē virzienā no Rīgas, 14. oktobrī tiks mainīta satiksmes organizācija 

FOTO: Artis Veigurs

Pabeigti būvdarbi Dzintaru dzelzceļa pārvada labajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, no šā gada 14. oktobra būvdarbi tiks uzsākti pārvada kreisajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem. Tiks noteikti jauni satiksmes ierobežojumi. 

Dzintaru dzelzceļa pārvada pārbūves būvdarbi tika uzsākti šā gada 11. martā, satiksmei noslēdzot abas braukšanas joslas labajā pusē virzienā no Rīgas un satiksmi organizējot pa divām joslām pārvada kreisajā pusē. Veicot pārbūves būvdarbus pārvada labajā pusē, ir uzstādītas tērauda drošības barjeras, tērauda aizsargvairogi laidumos virs dzelzceļa un izbūvēta jauna lietus ūdens novadsistēma. Pārbūves darbu laikā ir samazināts tā deformācijas šuvju skaits no 40 uz 14, tādējādi nodrošinot komfortablākus braukšanas apstākļus un būtiski samazinot satiksmes radīto troksni. Oktobra sākumā tiks pabeigti apgaismojuma sistēmas izbūves darbi, uzstādot 24 apgaismojuma balstus ar energoefektīviem LED gaismekļiem. 

Uzsākot pārbūves darbus pārvada kreisajā pusē virzienā no Rīgas uz Majoriem, no šā gada 14. oktobra tiks ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas, paredzot, ka automašīnu pārvietošanās abos virzienos tiek nodrošināta vienā braukšanas joslā pa pārbūvēto pārvada labo pusi virzienā no Rīgas. Noteikts atļautā braukšanas ātruma ierobežojums – līdz 30 kilometriem stundā. 

Satiksmes organizācijas ceļa zīmju uzstādīšana tiks uzsākta 12. un 13. oktobrī. Pašvaldība aicina braucējus būt uzmanīgiem un pievērst uzmanību satiksmes organizācijas izmaiņām un izvietotajām ceļa zīmēm! 

Pārvada kreisās puses būvdarbu laikā noteiktā satiksmes organizācija būs spēkā visu ziemas periodu līdz būvdarbu pabeigšanai, kas plānota 2025. gada nogalē. Šogad, līdz ziemas periodam, plānots veikt pārvada kreisās puses asfaltbetona seguma demontāžu, lai nākamā gada pavasarī operatīvi uzsāktu un līdz rudenim pabeigtu brauktuves pārbūves būvdarbus. 

Līdz šā gada ziemas periodam būvdarbi turpināsies arī zem pārvada, tai skaitā pārvada laidumu siju un balstu konstrukciju atjaunošanas darbi. Šo darbu izpildi pilnā apmērā ir plānots pabeigt līdz 2026. gada vasarai. 

Līdz šā gada novembrim plānots pabeigt Rīgas ielas, Miera ielas, Edinburgas prospekta, Dīķu ielas un Meža prospekta brauktuves, gājēju celiņu un veloceliņu pārbūves darbus. Šobrīd ir veikta lietus ūdens novadsistēmas, apgaismojuma un videonovērošanas sistēmas tīklu izbūve, kā arī daļēja segumu izbūve. Meža prospekta posmā pie Dzintaru mežaparka veikta 32 jaunu automašīnu stāvvietu izbūve, no tām divas stāvvietas ir paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Nākamgad tiks pabeigta zem pārvada plānoto automašīnu stāvvietu un celiņu izbūve, nodrošinot iespēju gājējiem un velosipēdistiem ērti un droši nokļūt no Dzintaru dzelzceļa stacijas Edinburgas prospektā līdz Dzintaru mežaparkam Meža prospektā. Zem pārvada kopumā ir plānots izbūvēt 62 stāvvietas, tai skaitā Miera ielas pusē – 26 vieglo automašīnu stāvvietas un 12 tūristu autobusiem paredzētas stāvvietas, savukārt Edinburgas prospekta pusē ir plānots izbūvēt 24 vieglo automašīnu stāvvietas, no tām divas paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Zem pārvada tiks uzstādītas astoņas videonovērošanas kameras, 49 velosipēdu statīvu komplekti, soli, atkritumu urnas, informācijas un norāžu zīmes. 

Dzintaru dzelzceļa pārvada un tam blakus esošo ielu, gājēju celiņu, veloceliņu un autostāvvietu pārbūves būvdarbu izmaksas ir 9,25 miljoni eiro. Būvdarbu izpildi veic piegādātāju apvienība “RTBB”, būvuzraudzību – SIA “Firma L4”, bet autoruzraudzību nodrošina SIA “3C”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI