DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidente tiekas ar jaunievēlēto Eiropadomes prezidentu Antoniu Koštu

FOTO: Gatis Rozenfelds

Trešdien, 9. oktobrī, Ministru prezidente Evika Siliņa tikās ar jaunievēlēto Eiropadomes prezidentu Antoniu Koštu, kurš Latvijā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja Latvijas prioritātes Eiropas Savienībā (ES), veidus, kā uzlabot Eiropadomes lēmumu pieņemšanas procesu un spēju reaģēt uz dažādiem izaicinājumiem.

E. Siliņa uzsver: “Esmu pārliecināta, ka ar Antoniu Koštu varēsim veiksmīgi sadarboties, lai risinātu Eiropas kopīgos izaicinājumus. Eiropadomes darba kārtībā arī turpmāk jābūt pārliecinošam atbalstam Ukrainai, ES drošībai un aizsardzībai. Krievija turpina agresiju Ukrainā, tāpēc nepieciešami kopīgi lēmumi par jaunām sankcijām pret Krieviju, papildu ieguldījumiem aizsardzībā un Eiropas ārējo robežu stiprināšanā. Latvijas prioritāte ir konkurētspējas veicināšana. Konkurētspējīga Eiropa nozīmē arī konkurētspējīgu Latviju. Lai to īstenotu, nepieciešams strādāt pie birokrātisko šķēršļu mazināšanas un uzņēmējdarbības vides uzlabošanas gan Latvijas, gan ES līmenī.”

Antoniu Košta Eiropadomes prezidenta amatā stāsies šī gada 1. decembrī, nomainot pašreizējo prezidentu Šarlu Mišelu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI