DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
2
2

Ārlietu ministrija vērš uzmanību drošai ceļošanai skolēnu brīvlaikā

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam no 21. oktobra līdz 27. oktobrim, Ārlietu ministrija aicina rūpīgi izvēlēties ceļojuma galamērķi un neapmeklēt nedrošās valstis.

Izvēloties ārvalstu ceļojumu, ir būtiski iepazīties ar drošības situāciju un rekomendācijām konkrētajā ārvalstī.

Notikumi Tuvajos Austrumos ietekmējuši situāciju arī citās pasaules valstīs, tajā skaitā Eiropā. Terora aktu līmenis paaugstināts Austrijā, Beļģijā un Zviedrijā, bet būt piesardzīgiem aicina Eiropas valstu drošības dienesti, piemēram, Vācijā.

Turpinoties drošības situācijas saspīlējumam Tuvo Austrumu reģionā, stingri aicinām neceļot uz Izraēlu, Libānu un Irānu.

Tāpat saistībā ar augstiem drošības riskiem un neprognozējamo situāciju stingri iesakām neceļot uz Baltkrieviju.

Pirms plānotā ceļojuma

  • aicinām iepazīties ar jaunākajiem ceļojumu brīdinājumiem Ārlietu ministrijas mājas lapā vai mobilajā lietotnē Ceļo droši;
  • sekot līdzi informācijai Konsulārā departamenta FaceBook vietnē;
  • reģistrēties Konsulārajā reģistrā, kas plaša mēroga krīzes gadījumā ļaus ātrāk apzināt un nepieciešamības gadījumā arī palīdzēt krīzē nonākušajiem Latvijas valstspiederīgajiem;
  • pārbaudīt ceļošanas dokumenta derīguma termiņu un iegādāties atbilstošu apdrošināšanas polisi;
  • ja ceļojums iegādāts pie kāda no tūroperatoriem, iesakām pārbaudīt licenci tūrisma firmai, kas izpildīs pakalpojumu, kā arī rūpīgi iepazīties ar līguma nosacījumiem;
  • ja nepilngadīgiem bērniem ļaujat ceļot vieniem vai citu radinieku un draugu pavadībā, aicinām iepazīties ar informāciju ministrijas mājas lapas sadaļā Bērnu ceļošana, aicinām atcerēties par pilnvaru noformēšanu bērnam gadījumiem, kas var būt izšķiroši savlaicīgas palīdzības, piemēram, ārstniecības saņemšanai.

Atrodoties galamērķa valstī, kurā izceļas nemieri vai cita veida apdraudējumsaicinām ievērot norādes, ko sniedz ārvalsts atbildīgās iestādes, jo tās pārzina vietējās valsts specifiku, evakuācijas ceļus un patvēruma vietas.

Visbeidzot, gatavoties ceļojumam, svarīgi nodrošināties ar informāciju par rīcību ārkārtas situācijā. Latvijas konsulārais dienests ir sazvanāms diennakts režīmā pa tālruni: (+371) 26 33 77 11 vai rakstot uz palidziba@mfa.gov.lv.

Ceļo droši kampaņas video: 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI