DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar “Onkoalianses” pārstāvjiem pārrunā vienlīdzīgu pieeju vēža aprūpē 

4. oktobrī Rīgas pilī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienības “Onkoalianse” pārstāvjiem. Tikšanās laikā puses pārrunāja aktuālos jautājumus par nevienlīdzīgu pieeju vēža aprūpē, vēža reģistra izveides gaitu, kā arī jauno veselības aprūpes pakalpojumu uzlabošanas plānu onkoloģijas jomā. 

Tikšanās laikā Valsts prezidents E. Rinkēvičs pateicās visām “Onkoalianses” biedrībām par nozīmīgo ieguldījumu sabiedrības veselībpratības veicināšanā un onkoloģisko saslimšanu prevencijā, kā arī pacientu tiesību aizsardzībā.  

Valsts prezidents E. Rinkēvičs uzsvēra, ka ir jānodrošina vienlīdzīgu un taisnīgu attieksmi visiem onkoloģijas pacientiem. Nevar būt tā, ka pacientiem ar identiskām diagnozēm, bet atšķirīgu vēža lokāciju, atbalsts kompensējamiem medikamentiem atšķiras vai tiek atteikts.  

Tāpat Valsts prezidents ar Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienības pārstāvjiem pārrunāja aktuālos jautājumus cīņā ar dezinformāciju veselības aprūpē un iespējām paaugstināt sabiedrības atsaucību iesaistei vēža skrīningā un profilaksē.  

Informācijai:  

“Onkoalianse” ir Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienība, kas apvieno dažādu vēža veidu pacientu organizācijas uz pierādījumiem balstītas pacientu aizstāvības mērķtiecīgai īstenošanai. “Onkoaliansē” apvienojušās šādas dalīborganizācijas: vīriešu veselības kustība – fonds “Movember Latvija”, melanomas pacientu atbalsta biedrība “Soli priekšā melanomai”, labdarības fonds krūts vēža pacientu atbalstam “Rozā vilciens”, Latvijas sieviešu volontieru biedrība “Vita”, plaušu vēžu pacientu un tuvinieku biedrība, zarnu vēža pacientu biedrība “EuropaColon Latvia”, alianse vīriešu veselībai “Dažādas paaudzes par dzīvi” un biedrība “Par dzīvot”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI